Άγιος Πορφύριος, Πήγε νοερά στο νοσοκομείο και θεράπευσε το παιδί και τον είδαν!

3 Δεκεμβρίου 2023

Άγιος Πορφύριος «1906-1901).

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Εγώ θα είμαι εκεί που θα έχετε το παιδί, και θα γίνει καλά

 

Το θαυμαστό γεγονός που θα μας διηγηθεί τώρα ο Γέροντας [ο άγιος Πορφύριος] συνέβη σε μια οικογένεια της Αχλαδερής Ευβοίας.

Ο Γέροντας πήγαινε εκεί για ησυχία και ξεκούραση και έμενε έξω από το χωριό, κοντά στο εκκλησάκι του αγίου Αντωνίου, και εκεί τον γνώρισε η οικογένεια εκείνη.

Συνέβη, λοιπόν, να αρρωστήσει το παιδί της κ. Βασιλικής και παρουσίασε ανησυχητικά φαινόμενα και γι αυτό μετέφεραν εσπευσμένως το παιδί σε νοσοκομείο.

Η θεία του παιδιού, η κ. Διαμάντω, έτρεξε στον Γέροντα και με κλάματα και λαχτάρα παρακάλεσε τον Γέροντα να βοηθήσει το παιδί με την προσευχή του.

Ακούστε, λοιπόν, τη συνέχεια αυτής της ιστορίας και θαυμάστε:
π. Π.: Μου είπε αυτό το πράγμα για το παιδί και έκλαιγε. «Βοήθα μας, Γέροντα, βοήθα μας».

Της λέω:
«Άκουσε, Διαμάντω μου, θα γίνει καλά το παιδί. Εγώ θα είμαι εκεί πέρα που έχετε το παιδί· έτσι με τη Χάρη του Θεού θα είμαι εκεί και θα προσεύχομαι και θα γίνει καλά».

Λοιπόν, μόλις πήγα, την πήρα στο τηλέφωνο, της λέω:
«Τι κάνετε»;
«Πα»! μου λέει: Όπως το είπες και έγινε! Σε είδε! Σε είδε η Βασιλική, σε είδε που ήσουνα εκεί. Πώς το έκανες, βρε Γέροντα, αυτό; Εσύ ήρθες! Σε είδε, το παιδί είναι καλά, έχουν έρθει σπίτι μου, είναι καλά. Εντελώς καλά. Θα πάω αύριο να το πω»…
«Μην το πεις, γιατί δεν κάνει. Δεν τα λένε αυτά είναι του Χριστού».

 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Ευάγγελου Καραδήμου, «Βίος και πολιτεία του οσίου Γέροντος Πορφυρίου», 2011, των εκδόσεων η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος.