Προσβάσιμη σελίδα

«Αθωνικά της Ερήμου Μελίσματα», Ιερομονάχου Δανιήλ Δανιηλίδου Κατουνακιώτου

Η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Λαγκαδά δια του Καθηγουμένου αυτής Αρχιμανδρίτου Ιωάννου Αρσενιάδη και την επιμέλεια του αδελφού της ημετεράς Μονής ιερομονάχου Ιεροθέου Τσονάκα προβαίνουν εις την έκδοση αφιερωματικού τόμου με γενικό τίτλο « ΑΘΩΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΜΕΛΙΣΜΑΤΑ » Ιερομονάχου Δανιήλ Δανιηλίδου Κατουνακιώτου (βιογραφία – μουσικά κείμενα).

Δια πρώτη φόρα με πρωτοβουλία του Καθηγουμένου και με την ευλογία της Αδελφότητος των Δανιηλαίων και του γέροντα αυτής ιερομονάχου πατρός Αθανασίου Δανιηλίδη, έρχονται στο φως συγκεντρωμένα πλείστα μουσικά μέλη του παπά-Δανιήλ του μουσικού της ιστορικής αδελφότητος των Δανιηλαίων ώστε κατά πρώτον να γίνουν ευρύτερα γνωστά στην ιεροψαλτική κοινότητα αλλά συγχρόνως να διασωθούν εκ του πανδαμάτορος χρόνου.

Σκοπός της έκδοσης του αφιερωματικού αυτού τόμου είναι η τιμή και η προβολή της προσωπικότητας του ιερομονάχου Δανιήλ Δανιηλίδου ως ιεροψάλτου και μελουργού της βυζαντινής μουσικής.

Στην έκδοση του αφιερωματικού αυτού τόμου περιέχονται διάφορα μαθήματα μέσα από τις ακολουθίες του Εσπερινού , Όρθρου και Θείας Λειτουργίας τα οποία μαθήματα είναι αυτούσιες συνθέσεις του Ιερομονάχου Δανιήλ Δανιηλίδου του Β΄.

Η όλη έκδοση έρχεται εις μνημόσυνον αιώνιον του προσφάτως κοιμηθέντος γέροντος Δανιήλ του Γ΄(†21-10-2022) το τελευταίο αηδόνι της παλαιάς μεγάλης γενιάς ιεροψαλτών του Αγίου Όρους . Επίσης ο παρών αφιερωματικός τόμος αφιερώνεται και εις μνήμη των υπολοίπων μελών που απαρτίζανε τον μουσικό χορό της αδελφότητος των Δανιηλαίων το Β΄μισό του 20ου αιώνα, τους οσιοτάτους μακαριστούς γέροντες, ιερομόναχο Γρηγόριο (†2016), μοναχό Στέφανο (†2015) και μοναχό Ακάκιο (†2023).

Η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Λαγκαδά καλεί όσους αδελφούς ενδιαφέρονται, για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6987507505 – 6972655010 ή στο email: [email protected]

Το βιβλίο είναι σε μέγεθος 17×24 εκ., με 500 σελίδες, έγχρωμο, σκληρό εξώφυλλο και χρυσοτυπία , τα δε μουσικά μέλη του παπά- Δανιήλ καλλιγραφήθηκαν εξ΄ ολοκλήρου από τον γέροντα Ιερόθεο.

Η τιμή της εκδόσεως ανέρχεται στα 30€, λόγω του μεγάλου όγκου και των αυξημένων εξόδων της εκτυπώσεως.

Επισυνάπτουμε τα περιεχόμενα του βιβλίου και σελίδες ως δείγμα.

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Λόγος και Μέλος: Ελληνορουμανικές Ψαλτικές Συμπράξεις (Δ')
«Παντοκράτωρ Κύριε», Ιδιόμελον Τελώνου και Φαρισαίου
Λόγος και Μέλος: Ελληνορουμανικές Ψαλτικές Συμπράξεις (Γ')
Αγία Φιλοθέη η Αθηναία: σύμβολο αγάπης Χριστού που σφράγισε όλη την εποχή  της!
Λόγος και Μέλος: Ελληνορουμανικές Ψαλτικές Συμπράξεις (B')