Δώσε, Κύριε, να καταλάβουν την αγάπη Σου και τη γλυκύτητα του Άγιου Πνεύματος, για να λησμονήσουν οι άνθρωποι την πίκρα της γης!

26 Δεκεμβρίου 2023

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης (1866-1938).

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

 

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης: Δίψα Θεού

Συνέχεια εδώ: http://www.pemptousia.gr/?p=383964

Ελεήμων Κύριε, δώσε τη χάρη Σου σ’ όλους τους λαούς της γης, γιατί χωρίς το Πνεύμα Σου το Άγιο δεν μπορεί ο άνθρωπος να Σε γνωρίση και να εννοήση την αγάπη Σου.

Κύριε, στείλε μας το Πνεύμα Σου το Άγιο, γιατί Συ και κάθε τι δικό Σου γνωρίζεται μόνο με το Άγιο Πνεύμα, Αυτό που έδωσες πρώτα στον Αδάμ, ύστερα στους άγιους προφήτες και μετά στους Χριστιανούς.

Δώσε, Κύριε, σ’ όλους τους λαούς Σου να καταλάβουν την αγάπη Σου και τη γλυκύτητα του Άγιου Πνεύματος· για να λησμονήσουν οι άνθρωποι την πίκρα της γης, να εγκαταλείψουν όλα τα κακά και να προσκολληθούν με την αγάπη σε Σένα και να ζήσουν ειρηνικά, κάνοντας το θέλημά Σου για τη δική Σου δόξα.

Ω Κύριε, κάνε μας άξιους για τη δωρεά του Άγιου Πνεύματος, για να κατανοήσωμε τη δόξα Σου και να ζήσωμε στη γη με ειρήνη και αγάπη.

Ας μην υπάρχουν πόλεμοι, κακία κι εχθροί κι ας βασιλεύση μονάχα η αγάπη -έτσι δεν θα χρειάζωνται πια στρατός και φυλακές και η ζωή θα είναι εύκολη σ’ όλη τη γη.

Σε παρακαλώ, Ελεήμων Κύριε, να Σε γνωρίσουν με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος όλοι οι λαοί της γης.

Όπως αξίωσες εμέ τον αμαρτωλό να Σε γνωρίσω με το Άγιο Πνεύμα Σου, μακάρι να Σε γνωρίσουν το ίδιο οι λαοί της γης και να Σε υμνούν μέρα και νύχτα.

Γνωρίζω, Κύριε, πως αγαπάς τον λαό Σου, αλλά οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την αγάπη Σου και θορυβούνται, όλοι οι λαοί της γης και οι σκέψεις τους είναι σαν τα σύννεφα που τα παρασύρει ο άνεμος σ’ όλα τα μέρη.

Οι άνθρωποι έχουν λησμονήσει Εσένα τον Δημιουργό τους, και ζητούν την ελευθερία τους, χωρίς να εννοούν Συ είσαι ελεήμων και αγαπάς τους μετανοούντες και τους δίνεις τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Κύριε, Κύριε, δώσε τη δύναμη της χάρης Σου, για να Σε γνωρίσουν με το Άγιο Πνεύμα όλοι οι λαοί.

Ας σε υμνούν χαρούμενοι, όπως έδωσες και σ’ εμένα τον βδελυρό τη χαρά της επιθυμίας Σου και ελκύεται αχόρταγα η ψυχή μου προς την αγάπη Σου μέρα και νύχτα.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου ο «Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης», έκδοση της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας.