Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

5 Φεβρουαρίου 2024

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτή η Αγία Ζώνη στο Παλαιό αεροδρόμιο της Λάρνακας σήμερα το πρωί. Το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας κόμισε εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου όρους, ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και την υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τις προβλεπόμενες τιμές απέδωσε τιμητικό άγημα της Στρατονομίας της Εθνικής Φρουράς.

Μετά την επίσημη υποδοχή αναπέμφθηκε δέηση στην Αγία Ζώνη εντός του αεροδρομίου της Λάρνακας. Κατά την υποδοχή παρέστησαν οι Μητροπολίτες Λεμεσού κ Αθανάσιος, Ταμασσού και Ορεινής κ. Ησαϊας, Κιτίου κ. Νεκτάριος, οι Επίσκοποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, κληρικοί και πλήθος πιστών που έσπευσαν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη από τις πρώτες ώρες της άφιξης της στην Κύπρο.

Η Αγία Ζώνη έφτασε στη μαρτυρική Μεγαλόνησο 34 χρόνια μετά την τελευταία της ευλογητική επίσκεψη. Η άφιξη της Αγίας Ζώνης γίνεται σε ένα έτος – ορόσημο για την Κύπρο καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή του 1974. Οι προσευχές και ελπίδες χιλιάδων Ελληνοκυπρίων προς την Παναγία είναι στραμμένες ιδιαίτερα προς τα Κατεχόμενα, εκεί που όλα τα ιερά του γένους μας στενάζουν και βοούν ζητώντας ελευθερία και δικαιοσύνη.

Δείτε περισσότερα εδώ (φωτό και βίντεο):  www.orthodoxianewsagency.gr