Μυστικό δείπνο

26 Απριλίου 2019

Η Ελένη με τον άντρα της και τα πέντε παιδιά τους πήγανε μια μικρή εκδρομή, λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα. Είχανε υποσχεθεί στα παιδιά παιχνίδι, και φαγητό στην εξοχή σε ένα ωραίο εστιατόριο. Το πρώτο μέρος της υπόσχεσης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ευκολία αφού μεταξύ τους τα παιδιά μόνο αφορμές για παιχνίδι μπορούν να βρουν.

Όμως το μέρος, στο οποίο θα καθότανε για φαγητό σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο παρουσίασε δυσκολίες στην υλοποίηση του. Το μαγαζί ήταν γεμάτο από κόσμο και δεν υπήρχε διαθέσιμο τραπέζι για αρκετή ώρα. Έπρεπε να αναζητήσουνε κάποιο κοντινό σημείο με καλό φαγητό και παρά την απογοήτευση των παιδιών που είχανε ονειρευτεί συγκεκριμένο μενού, καθίσανε σε αλλο εστιατόριο. Το γεύμα κύλισε καλά και ήρθε η ωρα να πληρώσουν τον λογαριασμό. Με έκπληξη άκουσαν τον σερβιτόρο να τους λέει πως το γεύμα τους ήταν πληρωμένο από κάποιον άλλο πελάτη που ήθελε να μείνει η ταυτότητα του μυστική! Παρακάλεσαν να τους δώσει την ευκαιρία να κοιτάξουν στα μάτια και να ευχαριστήσουν αυτόν τον άγνωστο άνθρωπο για το τραπέζι που προσέφερε στην οικογένεια τους, αλλά τους είπε πως θα μεταφέρει τις ευχαριστίες τους.

Καλή Ανάσταση «κύριε Μυστικέ» – όπως τον αποκάλεσαν τα παιδιά! Η πράξη σου παρέμεινε αφανής αφού κάνεις δεν ξέρει την ταυτότητά σου, αλλά συγκίνησε, εντυπωσίασε και ενθάρρυνε την οικογένεια της Ελένης.