ΖΩΝΤΑΝΑ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον επίσημο εορτασμό για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιερωνύμου

21 Νοεμβρίου 2021

H ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia.tv μεταδίδει ΖΩΝΤΑΝΑ τον επίσημο εορτασμό για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου που λαμβάνει χώρα το απόγευμα της Κυριακής στο Ιερό Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι Αναλήψεως Βύρωνα Αττικής παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ PEMPTOUSIATV

Η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους μετά την πρόσφατη αναγραφή στο αγιολόγιο της Εκκλησίας του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου, με συγκίνηση ανακοίνωσε τον ερχομό του Παναγιωτάτου στο Ιερό Μετόχιο όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Η Άφιξη και Υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ι. Μετοχίου. Ακολούθησε η Τελετή ονοματοδοσίας της παρακειμένης οδού «Αγίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου» υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου και κατ’ αυτήν την ώρα η τελετή επί τη αγιοκατατάξει του Οσίου Ιερωνύμου με Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό. Αργότερα, ο Παναγιώτατος θα ευλογήσει τον Θεμέλιο Λίθο ανεγέρσεως του ι. Κιβωρίου επί του τάφου του Αγίου.

Οι εορτασμοί καλύπτονται τηλεοπτικά σε ζωντανές μεταδόσεις απο το ψηφιακό κανάλι PEMPTOUSIATV και δημοσιογραφικά από το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” (ope.gr, orthodoxianewsagency.gr).