Επέτειος 75 ετών της Θεολ. Σχολής Τιμ. Σταυρού Βοστώνης

13 Σεπτεμβρίου 2013

Η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού και το Ελληνικό Κολέγιο Βοστώνης γιορτάζουν αυτές τις ημέρες (από 12 έως 15 Σεπτεμβρίου) την 75η επέτειό τους. Προφανώς, οι ημερομηνίες του τετραήμερου εορτασμού επελέγησαν, ώστε να πλαισιωθεί η γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, από τον οποίο έλαβε η Σχολή το όνομά της.

Photo: Dimitrios Panagos Source: orthodoxphotos.blogspot.gr/

Photo: Dimitrios Panagos
Source: orthodoxphotos.blogspot.gr/

Η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού και το Ελληνικό Κολέγιο αποτελούν το παλαιότερο και μεγαλύτερο αναγνωρισμένο Ορθόδοξο Χριστιανικό Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, το οποίο συνιστά μια ενιαία ακαδημαϊκή και εκκλησιαστική κοινότητα, διαμορφωμένη από δύο διαφορετικές σχολές που έχουν εξελιχθεί από κοινού. Έχουν προσφέρει στη χώρα τους πολύπλευρη θεολογική, επιστημονική, επαγγελματική και καλλιτεχνική μόρφωση. Στα Προγράμματα Σπουδών τους διακονήθηκαν τόσο η πίστη όσο και η γνώση.  Στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματά τους διαπλάθονται οι μελλοντικές γενιές των δυτικών Ορθοδόξων (και όχι μόνο).

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, «αυτό το σχολείο είναι η καρδιά και το μυαλό της Εκκλησίας μας στην Αμερική». 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με ένα επίσημο Gala την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2013, στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη δημοσιότητα. Την Παρασκευή ο Κοσμήτορας του Ελληνικού Κολεγίο Δρ Δημήτριος Κάτος θα δώσει δημόσια διάλεξη με θέμα: «Η πνευματική αξία της Παιδείας».

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος θα χοροστατήσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, τόσο στο Μ. Εσπερινό του Τιμίου Σταυρού όσο και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της κυριώνυμης ημέρας.

Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με διαλέξεις, έκθεση αγιογραφίας αποφοίτων και φοιτητών του Ιδρύματος, καθώς και άλλων αγιογράφων, συναυλία βυζαντινής μουσικής, χορευτικές παραστάσεις, εκδρομές και αθλητικούς αγώνες (γκολφ και τένις). Την Κυριακή 15/9, η επέτειος θα ολοκληρωθεί με μεγάλη ανοιχτή γιορτή στο campus του Ιδρύματος, με πλήθος δραστηριοτήτων για μεγάλους και παιδιά.

Περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στον επίσημο ιστότοπο του Ιδρύματος: www.hchc.edu/75years/