Πέντε κοντσέρτα για πιάνο του Μπετόβεν

4 Δεκεμβρίου 2014

Συνεπής στην εκπαιδευτική της παράδοση, και την πολιτική της  διάδοση της κλασικής μουσικής στις νεότερες γενιές η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην πόλη τον κύκλο των 5 κοντσέρτων για πιάνο του L. v. Beethoven. Πρόκειται για την πρώτη συγκεντρωμένη εκτέλεση όλων των κονσέρτων για πιάνο του Μπετόβεν.  Για το σκοπό αυτό έφτασαν στην Θεσσαλονίκη καταξιωμένοι σολίστ υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.

piano2

Ο Θοδωρής Τζοβανάκης θα παρουσιάσει το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 1 σε ντο μείζονα, έργο 15, ο Αναστάσιος Πάππας το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 19, η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 4 σε σολ μείζονα, έργο 58, ο Βασίλης Βαρβαρέσος το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 3 σε ντο ελάσσονα, έργο 37 και ο Δημήτρης Τουφεξής το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 5 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 73, το λεγόμενο και «Αυτοκρατορικό».
Τα Κονσέρτα αρ. 1, 2 και 4 θα παρουσιαστούν την Παρασκευή και τα Κονσέρτα αρ. 3 και 5 το Σάββατο στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ στις 8.30 μ.μ. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 15 και 9 ευρώ (για μία ημέρα) και 25 και 15 ευρώ (για δύο ημέρες). Προπώληση στα εκδοτήρια της ΚΟΘ και της ΧΑΝΘ.

Τα Κοντσέρτα αρ. 1, 2 και 4 παρουσιάζονται την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου και τα Κοντσέρτα αρ. 3 και 5 το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.