Προσβάσιμη σελίδα

«Κωνσταντινούπολη, η πατρίδα μου!»

Την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης & Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη – εγκαινιάζοντας τα Κυριακάτικα Μουσικά Πρωϊνά του νέου έτους – με μεγάλη χαρά φιλοξενεί, για πρώτη φορά, τον Άρχοντα Μαΐστορα του Οικουμενικού Θρόνου Γρηγόρη Νταραβάνογλου με τους συνεργάτες του που θα μας παρουσιάσουν, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου (Διογένους 1, Πλάκα), το εορταστικό πρόγραμμα «Κωνσταντινούπολη, η πατρίδα μου!», με ύμνους και τραγούδια.

konstantinoupoli1

Ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου, γέννημα θρέμμα της Κωνσταντινούπολης, μας μεταφέρει ατόφια την μουσική ψαλτική παράδοση του Πατριαρχείου όπως τη διδάχθηκε από τους μεγάλους δασκάλους των πατριαρχικών αναλογίων καθώς, και με τις μοναδικές του ερμηνείες μας ταξιδεύει νοητά στα καπηλειά της Πόλης, με τις ορχήστρες με τα κανονάκια, τα ούτια, τις πολίτικες λύρες, τα τουμπελέκια.

Συμμετέχουν, η Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Απόστολου Ντέτσικα και Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Μανώλη Καρπάθιου. Επιμέλεια προγράμματος: Βασίλης Ι. Οικονόμου.

Είσοδος ελεύθερη

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
«Μέγα καί παράδοξον θαῦμα» Γ. Ραιδεστηνού, Ιδιόμελο Όρθρου Λαζάρου (Χορός Ψαλτών Αλεξανδρούπολης)
Κάλαντα Λαζάρου Άμπλιανης (Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Καρπενησίου)
Χερουβικόν ήχος πλ.α΄ | Κωνσταντίνου Πρίγγου
Λόγος και Μέλος: Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζαχάρου) Έσσεξ: Ομιλήματα Τεσσαρακοστής (B')
Λόγος και Μέλος: Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζαχάρου) Έσσεξ: Ομιλήματα Τεσσαρακοστής (Α')