Ο Βολοκολάμσκ στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους

19 Δεκεμβρίου 2011

Ολοκληρώνοντας το προσκυνημά του στο Άγιο Όρος, στις 17 Δεκεμβρίου 2011 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας επισκέφθηκε την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως ο Ιεράρχης με τη συνοδεία του ασπάσθηκαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας “Άξιον εστίν”, η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, και είχαν συνάντηση με τον πρωτοεπιστάτη της Ιεράς Κοινότητας Γέροντα Βαρνάβα Βατοπαιδινό.

Επίσης συμμετείχαν τα μέλη της επιστασίας μοναχός Θεοδόσιος της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτας, ιερομόναχος Γρηγόριος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, μοναχός Ανδρέας της Ιεράς Μονής Καρακάλλου και αντιπρόσωπος της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος ιερομόναχος Κυρίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η αγιορειτική επικαιρότητα, το προσκύνημα του Ιεράρχη και επίσης έγινε η αναταλλαγή ενθυμίων.

Στο προσκύνημα τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, συνόδευσαν ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ, ο πρωτοδιάκονος Αλέξιος Τρούνιν, ο Ιδιαίτερος του Προέδρου του ΤΕΕΣ Ιωάννης Κοπεΐκιν, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος κ. Λ. Σεβαστιάνωφ, στέλεχος του ΤΕΕΣ κ. Φ. Σουλγκά.

Πηγή : http://http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10241:2011-12-19-10-13-42&catid=34:2009-12-18-08-37-58