Θαύματα Παντανάσσης (μέρος 5ο)

31 Ιανουαρίου 2012

Αποφυγή καισαρικής μετά από παράκληση

Λό­χος Στρα­τη­γεί­ου ΓΕ­ΕΦ

ΚΥ­ΠΡΟΣ

«…Ο π. Πα­να­γιώ­της Τρια­ντα­φύλ­λου, εφη­μέ­ριος του πα­ρεκ­κλη­σί­ου της Πα­να­γί­ας Πα­ντα­νάσ­σης, συμ­βού­λευ­σε γυ­ναί­κα, πνευ­μα­τι­κό του τέ­κνο, που ήταν σε προ­χω­ρη­μέ­νη κυ­ο­φο­ρία να μην υπο­βλη­θεί σε και­σα­ρι­κή το­μή, αφού εί­χε πε­ρά­σει την ανα­με­νό­με­νη μέ­ρα της προ­τού δο­κι­μά­σει τη βο­ή­θεια της Πα­να­γί­ας Πα­ντα­νάσ­σης. Στις 8 Αυ­γού­στου 2003, κα­τά τη διάρ­κεια Παράκλησης που έγι­νε στο πα­ρεκ­κλή­σιο, νο­ε­ρά συ­μπε­ριέ­λα­βε στην προ­σευ­χή του και το πρό­βλη­μα του πνευ­μα­τι­κού του τέ­κνου. Χρο­νι­κά στο μέ­σο της Παράκλησης η γυ­ναί­κα γέν­νη­σε φυ­σιο­λο­γι­κά.

Μό­λις γέν­νη­σε ένα υγιέ­στα­το κο­ρι­τσά­κι, ο σύ­ζυ­γός της γε­μά­τος χα­ρά ενη­μέ­ρω­σε τον π. Πα­να­γιώ­τη για το συμ­βάν.

Ο π. Πα­να­γιώ­της τη­λε­φώ­νη­σε στον υπο­γρά­φο­ντα κά­νο­ντάς του γνω­στό ότι η «Πα­ντά­νασ­σα έκα­νε το θαύ­μα της».

Αντι­συ­νταγ­μα­τάρ­χης Πεζικού

Πα­να­γιώ­της Πα­ντε­λί­δης

 

 

Χα­ρί­ζει παιδάκι σε κάποιον κύριον με προβλήματα τεκνοποιήσεως

 

Λ.Σ. ΓΕΕΦ

Ο κος… με δια­γνω­σμένα προ­βλή­ματα υγείας τεκνο­ποι­ή­σεως προ­σευ­χό­ταν καθη­με­ρινά μπρο­στά στην εικόνα της Παντα­νάσ­σης στο στρα­τό­πεδο, παρα­κα­λώ­ντας την Πανα­γία να τον βοη­θή­σει στο σοβαρό πρό­βλημά του χαρί­ζο­ντάς του ένα παιδί, με τάμα να το βαπτί­σει στο παρεκ­κλή­σιό της. Μετά από ένα μήνα η σύζυ­γός του έμεινε έγκυος.

Μετά την ανα­κοί­νωση του για­τρού για την εγκυ­μο­σύνη της συζύ­γου του ανέ­φερε επί­σημα στο Διοι­κητή του Στρα­το­πέ­δου ότι η «Παντά­νασσα έκανε και πάλιν το θαύμα της».

Αν/­χης (ΠΖ)

Πανα­γιώ­της Παντε­λί­δης

 

ü      Εμφάνιση και πρόσκληση σε γυναίκα στρατιωτικό

 

Λ.Σ. ΓΕ­ΕΦ

Προ­σκα­λέ­σα­με την συ­νά­δελ­φο Υπα­ξιω­μα­τι­κό Ν.Ι., να προ­σκυ­νή­σει την ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης, ο φόρ­τος όμως ερ­γα­σί­ας δεν της επέ­τρε­ψε να επι­σκε­φθεί το πα­ρεκ­κλή­σιο αμέ­σως.

…Μια νύ­κτα εί­δε στον ύπνο της να βρί­σκε­ται έξω από το πα­ρεκ­κλή­σιο της Πα­να­γί­ας της Πα­ντα­νάσ­σης, ενώ μια όμορ­φη κο­πέ­λα στε­κό­ταν έξω από την πόρ­τα και την πα­ρα­κα­λού­σε να έρ­θει μέ­σα στην εκ­κλη­σία., ήταν η Πα­να­γία.

Αν/χης (ΠΖ)

Πα­να­γιώ­της Πα­ντε­λί­δης

 

 

Θεραπεύτηκε ασθενής η οποία έπασχε από όγκο στο στήθος.

 

18 Νο­εμ­βρί­ου 2005

Έγκω­μη, Κύπρος

«Επι­τρέ­ψα­τέ μου να σας ενη­με­ρώ­σω για το θαύ­μα της Πα­να­γί­ας Πα­ντά­νασ­σης, που έγι­νε πρό­σφα­τα στον Ναό μας.

Η κα Μ. Π. Χρ. από την Αν­θού­πο­λη έπα­σχε από όγκο στο στή­θος και θα οδη­γεί­το στο χει­ρουρ­γείο. Μό­λις έφθα­σε η θαυ­μα­τουρ­γή ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης στο Ναό μας προ­σέ­φυ­γε στη χά­ρη της με πί­στη. Προ­σευ­χή­θη­κε, προ­σκύ­νη­σε, σταυ­ρώ­θη­κε με λα­δά­κι από το κα­ντή­λι της και τη θερ­μο­πα­ρα­κά­λε­σε.

Όταν την πε­ρα­σμέ­νη εβδο­μά­δα με­τέ­βη στο Νο­σο­σκο­μείο για τις τε­λευ­ταί­ες εξε­τά­σεις πριν από την χει­ρουρ­γι­κή επέμ­βα­ση, δια­πι­στώ­θη­κε ότι εί­χε θε­ρα­πευ­θεί. Χθές 17 Νο­εμ­βρί­ου 2005 έφθα­σε στην Εκ­κλη­σία μας για να ευ­χα­ρι­στή­σει την Πα­ντά­νασ­σα και μας δι­η­γή­θη­κε το θαύ­μα που έγι­νε σ’ αυ­τήν από την Πα­να­γία.

Ευ­χα­ρι­στού­με την Πα­ντά­νασ­σα Πα­να­γία μας.

 

Με­τά της εν Χρι­στώ αγά­πης

Πρω­το­πρε­σβύ­τε­ρος π. Μι­χα­ήλ Ευ­θυ­μί­ου

 

 

Θαύ­μα­τα Πανα­γίας Παντα­νάσσης στόν Ιερόν Ναό της αγίας Μεγαλομάρτυρος Κετεβάν στην Αχβάλα Γεωργίας

 

  • §                    Πέ­ρυ­σι το Σε­πτέμ­βριο ο για­τρός διέ­γνω­σε καρ­κί­νο στο στή­θος. Ετοι­μα­ζό­μουν για εγ­χεί­ρη­ση. Πή­γαι­να στο νο­σο­κο­μείο. Στο δρό­μο συ­νά­ντη­σα τον ιε­ρέα του «Κβέ­μο Μπετ­λέ­μι» π. Αλέ­ξαν­δρο. Αυ­τός μου πρό­τει­νε να πάω στο ναό της αγί­ας Με­γα­λο­μάρ­τυ­ρος Κε­τε­βάν. Σε αυ­τήν την εκ­κλη­σία στις αρ­χές Σε­πτεμ­βρί­ου ήλ­θε από το Άγιον Όρος η ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης. Όταν μπή­κα στο ναό ένοιω­σα μια εξαι­ρε­τι­κή ει­ρή­νη και πα­ρη­γο­ριά. Η νευ­ρι­κή έντα­ση έφυ­γε και αι­σθάν­θη­κα ένα ασυ­νή­θι­στο αί­σθη­μα ευ­φρο­σύ­νης. Με­τά την εγ­χεί­ρη­ση πα­ρα­κο­λου­θού­σα τις ακο­λου­θί­ες της Πα­να­γί­ας Πα­ντα­νάσ­σης. Με­τά από έξι μή­νες πή­γα στη Μό­σχα για εξε­τά­σεις και ανα­λύ­σεις. Αυ­τές έδει­ξαν ότι θε­ρα­πεύ­θη­κα εντε­λώς.

 

  • §                    Όταν γέν­νη­σα, αρ­ρώ­στη­σα. Μια εβδο­μά­δα αρ­γό­τε­ρα ο για­τρός βρή­κε όγκο στο στή­θος μου. Στην αρ­χή νό­μι­σε ότι ήταν στε­ρε­ο­ποι­η­μέ­νο γά­λα, αλ­λά με­τά από όλες τις απα­ραί­τη­τες δια­δι­κα­σί­ες η μα­στί­τι­δα πα­ρέ­με­νε.

Πέ­ρα­σαν πέ­ντε μή­νες και πή­γα σε ει­δι­κό για­τρό. Εί­πε ότι χρεια­ζό­μουν εγ­χεί­ρη­ση. Το ανέ­βα­λα για­τί θή­λα­ζα. Η μη­τέ­ρα μου που ήταν στε­νο­χω­ρη­μέ­νη λό­γω της αρ­ρώ­στιας μου, μου έφε­ρε την ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης και λά­δι από το κα­ντή­λι της και άρ­χι­σα να αλεί­φω το μέ­ρος της μα­στί­τι­δας.

Με­τά την επί­σκε­ψή μου σε ει­δι­κή και έμπει­ρη για­τρό μου εί­πε ότι δεν υπήρ­χε μα­στί­τι­δα. Η Πα­ντά­νασ­σα έκα­νε το θαύ­μα της. Δό­ξα τώ Θεώ!

 

  • §                    2 Ιου­νί­ου 2004

Ήμουν πο­λύ άρ­ρω­στη. Ο δε­ξιός μου μα­στός ήταν πο­λύ ερε­θι­σμέ­νος και  άρ­χι­σαν να εμ­φα­νί­ζο­νται εσω­τε­ρι­κά ογκί­δια και εξω­τε­ρι­κά πλη­γές. Αλει­ψα το μέ­ρος με ευ­λο­γη­μέ­νο λά­δι που μου έδω­σε ο π. Γα­βρι­ήλ και εί­δα κά­ποια βελ­τί­ω­ση.

Όταν ήλ­θε στη Γε­ωρ­γία η ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης πα­ρα­κά­λε­σα να με συ­μπε­ρι­λά­βουν στις Πα­ρα­κλή­σεις. Ζή­τη­σα από τον ιε­ρέα της ενο­ρί­ας λά­δι από την ει­κό­να της και άρ­χι­σα να το πί­νω. Η αρ­ρώ­στια μου στην αρ­χή επι­δει­νώ­θη­κε και άρ­χι­σα μια πο­ρεία χη­μειο­θε­ρα­πεί­ας που μου συ­νέ­στη­σε η ια­τρός Μα­ρί­να Λορ­κι­πα­νί­τζε. Κα­τά τη διάρ­κεια της θε­ρα­πεί­ας, έπαιρ­να όλα τα φάρ­μα­κα στην εκ­κλη­σία για να ευ­λο­γού­νται στις πα­ρα­κλή­σεις. Το πρώ­το στά­διο της θε­ρα­πεί­ας μου πή­γε κα­λά. Κά­θε μέ­ρα πα­ρου­σί­α­ζα βελ­τί­ω­ση. Οι εξω­τε­ρι­κές πλη­γές έκλει­σαν και η μα­στί­τι­δα εξα­φα­νί­στη­κε. Όταν ξε­κί­νη­σα το δεύ­τε­ρο μέ­ρος της θε­ρα­πεί­ας ήμουν τε­λεί­ως σχε­δόν θε­ρα­πευ­μέ­νη…

 

Izolda Gogichaishili

 

  • §                    Ο αδελ­φός μου έπα­σχε από ανί­α­το καρ­κί­νο. Προ­σευ­χό­μουν στην Πα­ντά­νασ­σα για την υγεία του. Έγι­νε εγ­χεί­ρη­ση, αλ­λά η με­τά­στα­ση εί­χε εξα­φα­νι­σθεί. Σή­με­ρα αι­σθά­νε­ται πά­ρα πο­λύ κα­λά.
  • §                     

V. Qartvelishili

 

  • §                    Αύ­γου­στος 2004

Εί­μαι πε­νή­ντα χρο­νών, δά­σκα­λος και πα­ρου­σιά­στη­κε ανά­γκη να γί­νει ακτι­νο­γρα­φία εγκε­φά­λου. Ο για­τρός ήταν ανή­συ­χος και με συμ­βού­λευ­σε να κά­νω εξε­τά­σεις στα ηλε­κτρο­νι­κά μη­χα­νή­μα­τα. Αύ­ξη­σα την προ­σευ­χή μου, ει­δι­κά μπρο­στά στην ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης. Τέσ­σε­ρεις ημέ­ρες αρ­γό­τε­ρα πή­γα και έκα­να την ει­δι­κή εξέ­τα­ση, η οποία δεν έδει­ξε κα­μιά πά­θη­ση.

Στις 21 Οκτω­βρί­ου 2002 αι­σθάν­θη­κα οξύ πό­νο στη κοι­λιά μου. Έκα­να εξε­τά­σεις και οι για­τροί εί­παν ότι πρέ­πει να γί­νει εγ­χεί­ρη­ση.

Πή­γα στην εκ­κλη­σία της αγί­ας Μάρ­τυ­ρος Κε­τε­βάν για­τί εί­χα ακού­σει για την ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης και ότι χά­ρι­ζε τη θε­ρα­πεία σε καρ­κι­νο­πα­θείς που προ­σεύ­χο­νταν μπρο­στά της, πή­γα στον π. Γε­ώρ­γιο που έβα­λε το όνο­μά μου στις πα­ρα­κλή­σεις, εν­θυ­μού­με­νη τα λό­για του για­τρού μου: «Κυ­ρία, μια εγ­χεί­ρη­ση εί­ναι απα­ραί­τη­τη· αλ­λά πε­ρι­μέ­νε­τε λί­γο και ενα­πο­θέ­στε την ελ­πί­δα σας στο Θεό». Έμει­να έκ­πλη­κτη που μου εί­πε κά­τι τέ­τοιο!

Ένα μή­να αρ­γό­τε­ρα πή­γα στο για­τρό για εξε­τά­σεις. Τώ­ρα ο για­τρός έμει­νε κα­τά­πλη­κτος. Η αρ­ρώ­στια εί­χε εξα­φα­νι­σθεί…

Ρου­σού­νταν Ποπ­χά­τζε

Την Κυ­ρια­κή 15 Φε­βρου­α­ρί­ου ο π. Γε­ώρ­γιος με άλει­ψε με το άγιο λά­δι της ει­κό­νος της Πα­ντα­νάσ­σης, ει­δι­κά την πα­λά­μη μου, που εί­χε σκλη­ρά ογκί­δια και πο­νού­σα πο­λύ. Τη Δευ­τέ­ρα, μια εβδο­μά­δα με­τά, πρό­σε­ξα ότι εξα­φα­νί­στη­καν από το χέ­ρι μου και ο πό­νος εί­χε στα­μα­τή­σει.

Μα­ριάμ

 Προ­σκυ­νώ και ευ­χα­ρι­στώ την Πα­να­γία Πα­ντά­νασ­σα την οποί­αν πα­ρε­κά­λε­σα να θε­ρα­πεύ­σει τη ψυ­χή μου και τη σω­μα­τι­κή μου αδυ­να­μία. Στις 28 Ιου­λί­ου χει­ρουρ­γή­θη­κα. Ήμουν από­λυ­τα αντί­θε­τη με τη δια­δι­κα­σία της χη­μειο­θε­ρα­πεί­ας. Με τη βο­ή­θεια της Πα­ντα­νάσ­σης δεν υπο­φέ­ρω πιά από τη σω­μα­τι­κή μου αδυ­να­μία.

Δό­ξα τώ Θεώ, ευ­χα­ρι­στώ την Πα­να­γία Πα­ντά­νασ­σα.

Μα­νά­να Μγα­λο­μπλι­σβί­λι

* Στε: Τα πα­ρα­πα­νω θαύ­μα­τα πε­ρι­γρά­φο­νται σε ένα φυλ­λά­διο το οποίο εξέ­δω­σε ο

π. Γε­ώρ­γιος Razmadze, εφη­μέ­ριος

Ιε­ρού Να­ού αγί­ας Με­γα­λο­μάρ­τυ­ρος Κε­τε­βάν

Δια­βά­ζο­ντας η για­γιά τους Χαι­ρε­τι­σμούς της Πα­ντά­νασ­σης θε­ρα­πεύ­τη­κε το εγγονάκι της

 24 Φε­βρου­α­ρί­ου 1999

Βάρνα, Βουλ­γα­ρία

«…Έμα­θα για τη θαυ­μα­τουρ­γό ει­κό­να της Πα­να­γί­ας της Πα­ντα­νάσ­σης και χά­ρη­κα πο­λύ… Ξέ­ρω ότι προ­σεύ­χε­σθε για αν­θρώ­πους που πά­σχουν από καρ­κί­νο. Γι’ αυ­τό πή­ρα θάρ­ρος να σας ενο­χλή­σω ζη­τώ­ντας τις προ­σευ­χές σας για μια ηλι­κιω­μέ­νη γυ­ναί­κα που έχει καρ­κί­νο. Ο εγ­γο­νός της πη­γαί­νει στον ενο­ρια­κό ναό του Αγί­ου Νι­κο­λά­ου. Πριν λί­γες ημέ­ρες εί­δα στον κε­ντρι­κό ναό της Βάρ­να τους Χαι­ρε­τι­σμούς στην Πα­να­γία την Πα­ντά­νασ­σα, με­τα­φρα­σμέ­νους στα Βουλ­γά­ρι­κα με την ει­κό­να της Πα­ντα­νάσ­σης που έχε­τε στη Μο­νή σας. Η ηλι­κιω­μέ­νη κυ­ρία- το όνο­μα της εί­ναι Βε­σε­λί­να- άρ­χι­σε να δια­βά­ζει τους Χαι­ρε­τι­σμούς. Σή­με­ρα ο εγ­γο­νός της μου εί­πε ότι γί­νε­ται όλο και κα­λύ­τε­ρα όσο τους δια­βά­ζει.

Ζη­τό­ντας τις προ­σευ­χές σας

Natalia Marinova

πηγή: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Θαύματα Παναγίας Παραμυθίας και Παναγίας Παντανάσσης, Άγιον Όρος

Σχετικά άρθρα Θαύματα της Θεοτόκου
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 9ο) 23 Ιουνίου 2019 49. Είχε όγκο σοβαρής μορφής 11-4-2002 Περιστέρι, Αθήνα «Πριν 6 μήνες είχα ζητήσει την αγάπη σας και τις προσευχές σας για την ξαδέλφη μου Χριστίνα. Είχε όγκο σοβαρής μορφής και οι γιατροί δεν της έδιναν ελπίδες. Όμως με τις πρεσβείες της Παναγίας μας, με την Αγία Ζώνη που φόρεσε και τις προσευχές σας, ο όγκος προς έκπληξη των γιατρών έχει μειωθ...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 8ο) 22 Ιουνίου 2019 42. Να σάς διηγηθώ τα θαύματα της Αγίας Ζώνης 8-6-2001 Αθήνα «Είπα σε αυτούς που ευεργετήθηκαν από την Παναγία να γράψουν, αλλά το θεωρούν δύσκολο. Μου είπαν, αν θέλω εγώ, να σάς γράψω. Τώρα θέλω να σάς διηγηθώ τα θαύματα της Αγίας Ζώνης, που έκανε με την ευλογημένη κορδέλα της. 1) Όταν πήγα στον πνευματικό μου για εξομολόγηση, μου είπε ότι...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 7ο) 21 Ιουνίου 2019 34. Είχαμε ξοδέψει πολλά λεφτά στους γιατρούς 30-5-2000 Κύπρος «Παίρνω την ευκαιρία να σάς γράψω σχετικά με ένα θαύμα, που έκανε η Μεγαλόχαρη σε μένα και τον σύζυγό μου. Είμασταν ενάμιση χρόνο παντρεμένοι και προσπαθούσαμε να κάνουμε ένα παιδί, χωρίς όμως να το καταφέρουμε. Είχαμε ξοδέψει πολλά λεφτά στους γιατρούς, οι οποίοι μάς έλεγαν ότι ...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 6ο) 20 Ιουνίου 2019 26. Ευχαριστήριος επιστολή 12-3-1999 Μόσχα Ευχαριστήριος επιστολή από ζεύγος Ρώσων, το οποίο μετά από έξι χρόνια απέκτησε παιδί με την βοήθεια της κορδέλας της Αγίας Ζώνης που τους έδωσε κάποιος Ρώσος ιερομόναχος, που είχε προσκυνήσει στην Μονή Βατοπαιδίου το 1998. Ο πατέρας ονομάζεται Ι., η μητέρα Ν. και το βρέφος Μ. Το θαύμα επιτελέσθηκε στη...
Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 5ο) 19 Ιουνίου 2019 19. Με γλύτωσε η Παναγία Δευτέρα 30-3-1998 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Α.Τ» ο αρχιφύλακας Χ. Π., που υπηρετεί στο τμήμα Π. Αττικής, αναφέρει ότι καταδιώκοντας Ρουμάνο κακοποιό πυροβολήθηκε από αυτόν και κτυπήθηκε από μία σφαίρα. Ψηλαφώντας ανακάλυψε την σφαίρα σφηνωμένη στο πορτοφόλι του.  Λέει ο ίδιος: «Ξέρετε τί με γλύτωσε; Η Παναγία. ...