Διαφορετικές κουλτούρες, κοινά παράπονα για την κινητή τεχνολογία σε όλο τον κόσμο

19 Σεπτεμβρίου 2012

 

Οι γλώσσα και η κουλτούρα μπορεί να διαφέρουν, αλλά τα παράπονα χρηστών της κινητής ηλεκτρονικής τεχνολογίας παραμένουν τα ίδια σε όλο τον κόσμο, με τους περισσότερους να διαμαρτύρονται για την πληθώρα πληροφοριών.

Σχεδόν 60% των ερωτηθέντων ενηλίκων και νέων σε οκτώ χώρες είπαν ότι ο όγκος πληροφοριών που διακινείται ηλεκτρονικά είναι υπερβολικός, συμπεριλαμβανομένων ακατάλληλων φωτογραφιών, αδιάφορων απόψεων και ύβρεων. «Αγαπούμε την τεχνολογία μας γιατί μας ενώνει μεταξύ μας και μας δίνει διέξοδο έκφρασης. Την ίδια στιγμή, όμως, νιώθουμε άβολα λόγω της πληθώρας πληροφοριών», λέει η Τζέσικα Χάνσεν, στέλεχος της εταιρίας Intel, που παρήγγειλε την έρευνα.

Το ήμισυ των 7.087 ενηλίκων και 1.787 νεαρών ατόμων, που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο δήλωσε ότι αισθάνεται ενόχληση από τον υπερβολικό όγκο δεδομένων. Σχεδόν 90% είπε ότι θα επιθυμούσε οι χρήστες να σκέφτονται περισσότερο τι μοιράζονται.

Στην Αυστραλία, τη μεγαλύτερη ενόχληση των χρηστών προκαλούν όσοι δημοσιεύουν ανούσιες και πληκτικές λεπτομέρειες της ζωής τους. Στην Ινδονησία, το διαδικτυακό υβρεολόγιο είναι αυτό που εκνευρίζει τους περισσότερους χρήστες, ενώ οι η πλειοψηφία των Αμερικανών ερωτηθέντων είπε ότι δεν ανέχεται όσους παραπονιούνται και μεμψιμοιρούν. Στην Ιαπωνία, 33% των ενηλίκων δήλωσε ότι έχει δημοσιεύσει ψευδείς πληροφορίες στο Διαδίκτυο.

Στη Βραζιλία, οι χρήστες κινητών συσκευών Ιντερνετ μοιράζονται κατά κύριο λόγο αθλητικές ειδήσεις και πληροφορίες, ενώ σε Κίνα, Ιαπωνία και Γαλλία, οι χρήστες ανταλλάσσουν κυρίως ειδήσεις και κριτικές θεαμάτων.

Πηγή: www.kathimerini.gr με στοιχεία από Reuters

Φωτ: www.apple.com