Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Τουρισμός στην Νοτιανατολική Ευρώπη

22 Νοεμβρίου 2012

Παραλία Θεσσαλονίκης

Η HELEXPO ΑΕ, διοργανώνει την 28η PHILOXENIA, (Διεθνής ‘Εκθεση Τουρισμού, 22-25 Νοεμβρίου 2012), η οποία έχει ως βασικό θεματικό αφιέρωμα τις Νέες Τουριστικές Αγορές της Βαλκανικής και εν γένει των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η φετινή διοργάνωση της PHILOXENIA, εστιάζει  στο θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό, ως  στοιχείο που συνδέει τους λαούς της περιοχής, λόγο της κοινής  παράδοσης και των ιστορικών συνθηκών. Μνημεία και τεκμήρια που μπορούν να παρουσιάσουν τους πολιτισμικούς και θρησκευτικούς δεσμούς των λαών της Βαλκανικής και η τουριστική τους αξία για την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι αφορμές για το Διεθνές Συνέδριο που θα διεξαχθεί στα πλαίσια της Εκθέσεως.

Το Διεθνές Συνέδριο θα λάβει χώρα την Πέμπτη 22/11 στις 9:30 π.μ στο Συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» με θέμα: «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Τουρισμός στην Νοτιανατολική Ευρώπη, Μοντέλα Ανάπτυξης- Δυνατότητές Συνεργασίας».

Το συνέδριο  διοργανώνεται υπό την αιγίδα των ΗΑΤΤΑ και ΣΕΤΕ  με  την υποστήριξη του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης και της Αγιορειτικής Εστίας και στοχεύει να συγκεντρώσει απόψεις και προτάσεις συνεργασίας για την ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού.

Μετέωρα

 Οι βασικοί θεματικοί άξονες του συνεδρίου είναι οι εξής: Μοντέλα Ανάπτυξης με συντονιστή τον κ. Χρυσόστομο Σταμούλη Καθηγητή του Α.Π.Θ. και Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής, και Δυνατότητές Συνεργασίας με συντονιστή τον κ. Παπαχρήστου Νίκο, δημοσιογράφο.

 Επιστημονικός Υπεύθυνος:  κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής Α.Π.Θ., Πρόεδρο ς  Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής

Σύμβουλος Προγράμματος: κα Σοφία Πακαλίδου, Δημοσιογράφος της ΕΡΤ

Άγιος Ιωάννης της Ρίλλας, Βουλγαρία

Ο θρησκευτικός και πολιτιστικός τουρισμός μας απασχολεί όλους και κυρίως εμάς τους ίδιους που οφείλουμε να είμαστε εκφραστές  και συνεχιστές μιας μακραίωνης παράδοσης. Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και να αποτελέσει αφορμή για μια πιο συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια.

Βασίλειος Χάδος