Ευγενίδειο: Αφιέρωμα στον μεγάλο Φυσικό R.P.Feynman

15 Φεβρουαρίου 2013

Feyn_ekdilosi

Το  Ίδρυμα Ευγενίδου και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών τιμούν τον επιστήμονα και άνθρωπο Richard Phillips Feynman, επί τη ευκαιρία της επετείου 25 χρόνων από τον θάνατό του,  με μια ιδιαίτερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11).

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Καθηγητής κ. Στράτος Θεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Τάκης Φιλντίσης και ο Διευθυντής του Πλανηταρίου κ. Διονύσης Σιμόπουλος.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με προβολή βίντεο, το οποίο θα δώσει έμφαση στον δάσκαλο και ομιλητή Feynman. Ακολούθως, ο κ. Εμμανουήλ Δρης,  Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, μέσω της ομιλίας του με τίτλο «Richard Feynman, ο Δάσκαλος, ο Ερευνητής», θα αναφερθεί στον επιστήμονα Feynman και κατόπιν ο Φυσικός και Εκπαιδευτικός  Απόστολος Τούρνας θα τον σκιαγραφήσει ως δάσκαλο και «αντισυμβατικό» χαρακτήρα.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετέχει και ο εκδοτικός οίκος Liberal Books, από τον οποίο προσφάτως κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο: «Διαλέξεις για τη βαρύτητα», μετάφραση του «Feynman lectures on gravitation». Για την έκδοση αυτή θα μιλήσει επίσης ο κ. Απόστολος Τούρνας, ως μεταφραστής του βιβλίου.

Το ειδικό αυτό αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με αποσπάσματα από το θεατρικό μονόπρακτο «QeD» ή «Τι απέδειξε ο κ. Φάϊνμαν» το οποίο θα παρουσιάσει ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης.

Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να περιδιαβεί την έκθεση η οποία φιλοξενείται στους Ισόγειους χώρους και στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος και περιλαμβάνει  βιβλία του ίδιου του Feynman, αλλά και άλλων συγγραφέων, καθώς και πόστερ με τις σπουδαιότερες στιγμές από τη ζωή του.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Απαραίτητα είναι όμως τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα ξεκινήσει από τις 17:30 της ίδιας ημέρας (Ταμείο Πλανηταρίου).