Το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό «περίπτερο» στον κόσμο

16 Μαρτίου 2013

Με την ηλεκτρονική πλατφόρμα PressDisplay θα αναβαθμιστεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Μια καινοτομία που σίγουρα θα υποδεχθεί με αναγνωστικό ενδιαφέρον το σύνολο των χρηστών της βιβλιοθήκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2013 και ώρα 12:30 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας (Έλλης 8).

Την πλατφόρμα θα παρουσιάσουν εκ μέρους της εκδότριας εταιρίας ο Mark Ritchie (Director of Library Sales & Distribution) και ο James Fairbotham (Market Development Manager).

Press Display

Το PressDisplay αποτελεί το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό «περίπτερο» στον κόσμο, παρέχοντας πρόσβαση σε περισσότερες από 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες από 97 χώρες, σε 54 γλώσσες και αποτελεί κάτι παραπάνω από έναν απλό ιστότοπο με εφημερίδες. Προσφέρει ισχυρά εργαλεία περιήγησης, ανάγνωσης, αναζήτησης ακόμα και ακρόασης καθιστώντας την ανάγνωση μια απολαυστική εμπειρία

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου των Βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το Future Library ξεκίνησε το 2013 μία πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Press Display και έτσι σήμερα μπορούν να διαβάσουν και να επεξεργαστούν 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες από 97 χώρες του κόσμου επισκέπτες επιλεγμένων Βιβλιοθηκών της Ελλάδας που είναι μέλη του Future Library. Η νέα αυτή υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν και στους επισκέπτες της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας. Η παρουσίαση αυτής της νέας υπηρεσίας  θα γίνει  στην αγγλική γλώσσα (με ταυτόχρονη μετάφραση)  και είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Βασίλειος Χάδος