Έκθεση Αγιογραφίας, Πινακοθήκη “Σοφία Λασκαρίδου”

25 Απριλίου 2013

Έως τις 30 Απριλίου θα διαρκέσει η Έκθεση Αγιογραφίας, που διοργανώνει αυτές τις ημέρες, ο Δήμος Καλλιθέας Δημοτική Πινακοθήκη “Σοφία Λασκαρίδου”. Στην Έκθεση φιλοξενείται η Εικονογραφική δουλειά των Νίκου Καλαμβόκη, Παναγιώτη Κωνσταντίνου, Κώστα Λάβδα, Καίτης Μωραΐτη, Μαρίας Σαββάκη, Σπύρου Σκουτέρη, Αλεξάνδρας Τσίγκου και Φίκου.

H γυναίκα του Πετεφρή. Κώστας Λάβδας

H γυναίκα του Πετεφρή. Κώστας Λάβδας

Στην Πεμπτουσία μίλησε για τη συμμετοχή του στην Έκθεση ο Κώστας Λάβδας.

-Στην έκθεση υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογία;

Κ.Λ. Αυτή η έκθεση δεν έχει συγκεκριμένη θεματολογία. Είναι μια έκθεση αγιογραφίας μέσα στο πλαίσιο των ημερών του Πάσχα.

O Βενιαμίν κατηγορείται για κλοπή. Κώστας Λάβδας

O Βενιαμίν κατηγορείται για κλοπή. Κώστας Λάβδας

-Σε ό,τι αφορά στη δική σου συμμετοχή πόσα έργα θα δούμε στην έκθεση;

Κ.Λ. Θα δείτε 8 έργα που αποτελούν μια ενότητα και αφορούν στη ζωή του Ιωσήφ του Παγκάλου. Είναι ζωγραφισμένα σε χαρτί με ακρυλικά και ξυλομπογιές. Τα έργα αυτά θα χρησιμοποιηθούν ως εικονογράφηση παιδικού βιβλίου, που θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «εν Πλω».

H δόξα του Ιωσήφ. Κώστας Λάβδας

H δόξα του Ιωσήφ. Κώστας Λάβδας

-Πώς είναι η «εικαστική συμβίωση» έργων που είναι επηρεασμένα από την τέχνη την εικονογραφική της Ανατολικής Εκκλησίας με έργα σύγχρονα;

O Ιωσήφ εξηγεί τα όνειρα του φαραώ.  Κώστας Λάβδας

O Ιωσήφ εξηγεί τα όνειρα του φαραώ. Κώστας Λάβδας

Κ.Λ. Η μετανεωτερικότητα επιτρέπει ή μάλλον επιβάλλει τη συνύπαρξη στοιχείων διαφορετικών και συχνά αλλοπρόσαλλων. Από αυτή την άποψη η εικαστική αυτή «συμβίωση» μάλλον ευνοείται. Αυτό που αισθάνομαι ως αίτημα, όπως αυτό τίθεται στη δουλειά μου, είναι η δημιουργική σύνθεση που αποφεύγει από τη μια πλευρά τη βολικά μουσειακή σχέτιση με την παράδοση και από την άλλη την εναγώνια κούρσα για συμπόρευση με την πρωτοπορία.

Η αφίσα της Έκθεσης

Η αφίσα της Έκθεσης

Κατερίνα Χουζούρη