Εθελοντισμός: κρίση και προβληματισμοί, εμπειρίες και βιώματα

14 Απριλίου 2013

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Δήμος Λατσιών και το Ανοικτό Σχολείο του Δήμου Λατσιών διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Εθελοντισμός: Κρίση και Προβληματισμοί, Εμπειρίες και Βιώματα».  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013, ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Λατσιών (λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 57, Λατσιά).  Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας, Υπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ανατολικής Αφρικής, κ. Μακάριος.

kenyas

Πηγή: http://www.patriarchateofalexandria.com/

Στην τρέχουσα κυπριακή κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα, η έννοια του εθελοντισμού έχει πλέον το χαρακτήρα επιτακτικής ανάγκης, αφού με την βοήθεια των εθελοντών, θα μπορέσουμε να στηρίξουμε αφ’ ενός ζωτικής σημασίας κοινωνικοπολιτικές δράσεις, αφ’ ετέρου εκείνους τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και θα αποδείξουμε ότι ζούμε και λειτουργούμε σε μια κοινωνία της αλληλεγγύης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος γεννήθηκε στη Λεμεσό και σπούδασε Θεολογία στο Ορθόδοξο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου Παρισίων, από όπου έλαβε το πτυχίο του το 1972. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ το 1976 έλαβε το διδακτορικό δίπλωμα στη Φιλοσοφία από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Τον Ιανουάριο του 1997, μετά από επιθυμία του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Μακαρίου Γ’, έφθασε στην Κένυα, όπου επεδόθη στην προετοιμασία της λειτουργίας της Ιερατικής Σχολής, ενώ διορίσθηκε και Διευθυντής της.  Μεταξύ των ετών 1978-1981, με υποτροφία, παρακολούθησε μεταδιδακτορικά μαθήματα Ιστορίας Θρησκειών και Εκκλησιαστικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της louvainlaNeuve του Βελγίου. Το 1982 επέστρεψε στη διακονία του στην Κένυα. Τον Ιούλιο του 1992 χειροτονήθηκε Διάκονος, Πρεσβύτερος και Επίσκοπος με τον τίτλο Ριρούτας. Διετέλεσε Διευθυντής της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε εξελέγη στις 13 Ιανουαρίου 1998 και το Φεβρουάριο 2001 μετετέθη στην Ιερά Μητρόπολη Κένυας.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου εγκαινίασε τη σειρά διαλέξεων σε συνεργασία με το Δήμο Λατσιών τον περασμένο Μάιο. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, είναι η προβολή των δύο φορέων ως πρωτοπόρων οργανισμών, πιστών στη διά βίου μάθηση.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 22411731 (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου) και 77777730 (Δήμος Λατσιών) ή να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected]Με το πέρας της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.