«Μια αγκαλιά χιλιόμετρα για το Φάρο του Κόσμου»

4 Ιουλίου 2013

 Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 22:00, έξι αθλητές της ομάδος Κόνιτσα-Όλυμπος 24 θα ξεκινήσουν από την Κόνιτσα με ποδήλατα, με σκοπό να φτάσουν στην κορυφή του Ολύμπου, μετά από 17 ώρες συνεχόμενης ποδηλασίας και 7 ώρες ορειβασίας, δηλαδή μέσα σε 24 ώρες.

SONY DSC

Η συγκεκριμένη  προσπάθειά έχει διπλό σκοπό: Αφενός να παρακινήσει τον κόσμο προς μια πιο φυσική στάση ζωής, να δείξει πόσο μακριά μπορεί να πάει κάποιος μ’ ένα ποδήλατο σε λίγες ώρες και αφετέρου να κάνει γνωστό το έργο του «Φάρου του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για το θέμα του κοινωνικού αποκλεισμού. Εκτός από τους αθλητές, στην ομάδα του Κόνιτσα-Όλυμπος 24 συμμετέχουν δεκάδες εθελοντές (οδηγοί βουνού, γιατροί, προπονητές, φωτογράφοι, κλπ), σε μια προσπάθεια συλλογικής ενεργοποίησης για ένα κοινό στόχο.

Για το θέμα μας μίλησε ο Άρης Χατζηνικολάου συντονιστής και μέλος του: «Μια αγκαλιά χιλιόμετρα για το Φάρο του Κόσμου».

Π.: Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το σκεπτικό αυτής της πρωτοβουλίας;

Α.Χ.: Σκοπός μας είναι να κινητοποιήσουμε τον κόσμο προς μια πιο φυσική στάση ζωής, να τους παρακινήσουμε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και την φύση και να προστατέψουν το φυσικό μας περιβάλλον. Θέλουμε ακόμα να δείξουμε στον κόσμο πώς κάποιος μπορεί να θέτει υψηλούς στόχους και να τους πραγματοποιεί. Τέλος, θέλουμε να περάσουμε και ένα κοινωνικό-πολιτικό μήνυμα στηρίζοντας τον Φάρο του Κόσμου, αυτό της αλληλοβοήθειας, της δημιουργικής πρωτοβουλίας αντί της στείρας αντίδρασης ή της απραξίας.

Π.: Πιστεύετε ότι μπορεί να θεσμοθετηθεί αυτή η προσπάθεια;

Α.Χ.: Δυστυχώς αρκετές προσπάθειες που θεσμοθετήθηκαν (εννοώντας ότι υιοθετήθηκαν από κρατικούς φορείς) κάποια στιγμή πήραν φθίνουσα πορεία. Εμείς θέλουμε να δείξουμε πως μια οργανωμένη ομάδα πολιτών μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα, αρκεί να έχει σωστά κίνητρα και αφετηρία. Επίσης είναι μόλις η δεύτερη χρονιά που το οργανώνουμε, οπότε είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για θεσμοθετήσεις.

Π.: Γιατί επιλέξατε να ενισχύσετε τον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης;

Α.Χ.: Το έργο του π. Αθηναγόρα στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης είναι μοναδικά εντυπωσιακό. Ο πάτερ έχει καταφέρει πράγματα που θεσμικοί ή μη κυβερνητικοί φορείς δεν κατάφεραν ούτε στο ελάχιστο, στην πιο ‘δύσκολη΄περιοχή της πόλης. Δουλεύει στο πνεύμα της ανιδιοτελούς αγάπης προς όλους ανεξαιρέτως, δημιουργώντας συνεχώς προϋποθέσεις για την καλυτέρευση της ζωής των παιδιών εκεί. Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να τον στηρίξουμε σε αυτή του την προσπάθεια.

Π.: Ευχαριστούμε

Α.Χ.: Ευχαριστώ πολύ

Για περισσότερες πληροφορίες και για οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση: