Φεστιβάλ Λήμνου 2013

13 Αυγούστου 2013

Στις 13 και 14 Αυγούστου, από τις 18:30 μ.μ. στα πλαίσια του Lemnos Festival 2013 θα λάβουν χώρα δράσεις- έκθεση φωτογραφίας, art bazaar, παιδικό παραμύθι στον κήπο του Γυμνασίου  Μύρινας, αλλά και σεμινάρια από επιλεγμένους μουσικούς.

Επίσης από το τοπικό τμήμα Λήμνου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, που έχει  ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του Lemnos Festibal, θα πραγματοποιηθούν οδηγικά και παραδοσιακά παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Μύρινας και ώρες 18:30- 20:30. Θα ακολουθήσει ωριαίο εργαστήρι σε αίθουσα του Γυμνασίου.

limnos2 Και τις δύο μέρες του Φεστιβάλ θα προηγηθεί συνάντηση-συζήτηση νέων από τις 20:00 μ.μ. μέχρι τις 21:30 με θέμα: «Επιστροφή στη Λήμνο, Επαναπατρισμός και Επιχειρηματικές Ευκαιρίες» στον εξωτερικό χώρο του παλαιού Γενικού Λυκείου Μύρινας. Την πρώτη μέρα, Τρίτη, 13 Αυγούστου θα δοθούν και τα 1α Βραβεία Επιχειρηματικής Ιδέας στις πλέον πρωτότυπες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που θα παρουσιαστούν κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Φεστιβάλ στις 13 και 14 Αυγούστου 2013.

«Σκοπός του συλλόγου μας, είναι μεταξύ άλλων η προώθηση της ιδέας του επαναπατρισμού και η ενθάρρυνση πρωτοβουλιών προς την υλοποίησή του, μέσω της προβολής του νησιού μας και μέσω καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι η καθιέρωση του θεσμού αυτού, με τον οποίο οι ‘Λημνιοί εν Δράσει’ θα βρίσκονται κοντά στη νεολαία της Λήμνου στην προσπάθεια ενεργητικής καταπολέμησης της ανεργίας και ανάδειξης του τόπου μας» δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της ομάδας προβολής, Γιάννης Πετράκης. Παράλληλα, ντόπιοι παραγωγοί και έμποροι θα εκθέτουν τα προϊόντα τους.

papaspiropoulos

Οι μουσικοί συντελεστές του 1oυ Lemnos Festival

Ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα, ο καθένας με την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα, αλλά και οι δύο μαζί, ανακαλύπτουν τις κοινές μουσικές τους αγάπες και ετοιμάζουν ένα κεφάτο, εξαντλητικό, νεανικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.  Σε μια διαδρομή που ξεκινά από δυνατές rock κιθάρες, πλησιάζει τη soul, φλερτάρει με το funk και λοξοκοιτάζει τη disco, οι δύο νεαροί τραγουδοποιοί παρουσιάζουν τα δυνατά προσωπικά τους τραγούδια και ξαφνιάζουν με αναπάντεχες διασκευές! Ο Μύρωνας και ο Ησαΐας για 1η φορά… χωρίς κανόνες και με ανεξέλεγκτες dance διαθέσεις την Τρίτη 13 Αυγούστου στο Γυμνάσιο Μύρινας στην Λήμνο!

Αμέσως μετά τον Μύρωνα και τον Ησαϊα, ο Νίκος Πορτοκάλογλου με τη μπάντα του, στη σκηνή του Γυμνασίου της Μύρινας. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου φέτος το καλοκαίρι ταξιδεύει με μια βαλίτσα αγαπημένα τραγούδια από την 30ετή πορεία του. Πριν από 30 χρόνια, Φεβρουάριο του ’82, κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος των Φατμέ. Ο μαύρος, με το κορίτσι με τον φερετζέ στο εξώφυλλο. Από τότε ακολούθησαν για το Νίκο Πορτοκάλογλου τριάντα χρόνια δημιουργίας, έμπνευσης και επιτυχίας, τριάντα χρόνια  γεμάτα τραγούδια που έμειναν βαθιά χαραγμένα στο συλλογικό υποσυνείδητο, τριάντα χρόνια μιας πορείας με ξεκάθαρο και ισχυρό καλλιτεχνικό στίγμα.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έχει ετοιμάσει μια πολύχρωμη μουσική γιορτή, ένα live πάρτυ για όλες τις ηλικίες. Σε ένα πρόγραμμα φορτισμένο από το παρελθόν, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, παντρεύει ήχους και  φωνές με ισορροπία ανάμεσα στο ρεπερτόριο των «Φατμέ» και στο προσωπικό του υλικό. Ο Νίκος ερμηνεύει τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και μας έχουν συντροφεύσει σε σημαντικές στιγμές της ζωής μας, συστήνει τραγούδια από το τελευταίο του διπλό album και με ανεβασμένη διάθεση και μια καλοκουρδισμένη μπάντα  υπόσχεται μια δυνατή καλοκαιρινή βραδιά μέσα στον κατακλυσμό που μας περιβάλει…. «ίσως από πείσμα και τρέλα…ίσως γιατί μια μέρα θα πάμε πιο πέρα/ πιό πέρα απ’το τέλος/ μέχρι την αρχή…»

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος αποφοίτησε από το Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Ως dj ξεκίνησε να εργάζεται το 1985, ενώ ως παραγωγός ραδιοφώνου εργάστηκε αρχικά στον ΚΛΙΚ FM (1996-2001) και αργότερα στον BEST 92,6 (2001-2012).

Έχει κάνει remix (“Last Chance” Remixes) σε πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες και γκρουπ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το remix του στο “Games Without Frontiers” του Peter Gabriel ψηφίστηκε μέσα στα 5 καλύτερα remix παγκοσμίως, από την επιτροπή των Real World Studios. Το 2 πιο πρόσφατα remix του είναι στα τραγούδια “Stick Me In My Heart” των Archive και “Love Divine” των Mineral. Έχει επιμεληθεί 10 μουσικές συλλογές από το 1999 ως σήμερα, με πιο πρόσφατη την “Long Missed Heroes” που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2010.

Είναι ο παραγωγός του άλμπουμ των Transistor “Things You Miss When You Blink” που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2008, ενώ επιμελήθηκε τη μουσική της θεατρικής παράστασης «Μήδεια» του Zan Anouilh, που ανέβηκε στο θέατρο Altera Pars την Άνοιξη του 2010.Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει το πρώτο του ep “The Midget” που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων το φθινόπωρο και θα περιλαμβάνει remix από τους Archive, Keep Shelly In Athens και Serafim Tsotsonis.

Βασίλειος Χάδος