Έκθεση ψηφιδωτών της θεραπευτικής κοινότητας Αγία Σκέπη

14 Οκτωβρίου 2013

Το Εργαστήριο Τέχνης της θεραπευτικής κοινότητας Αγία Σκέπη εκθέτει την πρώτη συλλογή έργων ψηφιδωτών στην Πύλη Αμμοχωστου την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:30. Πρόκειται για έργα τέχνης φτιαγμένα από ψηφίδες κομμένες και επανατοποθετημένες που δημιουργούν κάτι καινούργιο, όμορφο και ολοκληρωμένο. 

skepi

Τη βραδιά των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί επίσης προβολή του ντοκιμαντέρ «Υπό την Σκέπη Σου» (2013, διάρκεια 27’), σε σκηνοθεσία της Έλενας Αλωνεύτη το οποίο περιέχει πραγματικές μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονται για θεραπεία στην Αγία Σκέπη. Το ντοκιματέρ επελέγη τη φετινή χρονιά για προβολή στο διεθνές φεστιβάλ, “International Drugs and Harm Reduction Film Festival” που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους στη Λιθουανία. Δεύτερη προβολή του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου η ώρα 19:30.

Το σημαντικό της όλης προσπάθειας είναι η φανέρωση της δημιουργικής πλευράς του ανθρώπου και κυρίως η ομορφιά που κρύβει μέσα του. Άνθρωποι που πέρασαν δύσκολα και έφτασαν τα όριά τους με υπομονή και ελπίδα κατάφεραν να επανέλθουν στη ζωή ανανεωμένοι και επανατοποθετημένει, ανακαλύπτοντας το «καλώς λίαν» της δημιουργίας  μέσα τους.

Στην βραδιά επίσης θα προσφερθούν φρέσκα βιολογικά εδέσματα φτιαγμένα με μεράκι και φροντίδα στους χώρους της Αγίας Σκέπης, ένα ακόμα δείγμα της κοινοτικής προσπάθειας που συντελείται εντός της θεραπευτικής κοινότητας.

Η έκθεση θα διαρκέσει  μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 22-634533 ή στο email: [email protected]