«Μικρά Αγγλία»: η τεράστια επιτυχία του ελληνικού κινηματογράφου

11 Ιανουαρίου 2014

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η προβολή της ταινίας «Μικρά Αγγλία» του 73χρονου καταξιωμένου Έλληνα σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη. Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία του ελληνικού κινηματογράφου της τρέχουσας σεζόν που βασίζεται στο ομότιτλο δραματικό-ναυτικό μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη, συζύγου του Π. Βούλγαρη.

aggl;ia-m;esa

Το φιλμ που διανέμεται από την εταιρεία Feelgood, έχει πλέον συμπληρώσει πάνω από ένα μήνα προβολής στις Ελληνικές αίθουσες κινηματογράφου όλης της χώρας και σύμφωνα με πληροφορίες  έχουν κοπεί 300.000 εισιτήρια. Το  ερωτικό δράμα είναι γυρισμένο εξ’ ολοκλήρου στην Άνδρο και άμα τη εμφανίσει του κέρδισε το σινεφίλ κοινό αλλά και κριτικούς.

Εντύπωση προκαλεί η τραγική ειρωνεία που πηγάζει από το σενάριο γεγονός που είναι έντονο στο πρόσωπο της μητέρας. Η εξέλιξη του σεναρίου παραπέμπει σε αρχαιοελληνικό δράμα και αυτό είναι ένας απ τους λόγους της μεγάλης επιτυχίας του έργου. Οι ενδυμασίες και  η σκηνική παρουσία επίσης σε συνδυασμό με το θαλασσινό τοπίο της Άνδρου είναι σημεία που συμβάλλουν στο άριστο αποτέλεσμα.

Βασίλειος Χάδος