Διετές μνημόσυνο του μακαριστού Γέρ. Κυρίλλου Γεραντώνη

29 Μαρτίου 2014

Αύριο, 30 Απριλίου 2014, Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη μακαρία κοίμηση του Γέρ. Κυρίλλου Γεραντώνη, Προηγουμένου της Ι. Μονής Οσ. Δαυΐδ Ευβοίας.

akg2

Ο Γ. Κύριλλος υπήρξε μία ιδιαίτερα χαρισματική προσωπικότητα, που βοήθησε ποικιλοτρόπως τους πιστούς της Ευβοίας και γενικότερα της Ελλάδος. Πραΰς και υπομονετικός, προσηνής και χαμογελαστός, γνώριζε να ακούει τους καημούς των ανθρώπων που προσέτρεχαν στο μοναστήρι από κάθε γωνιά της χώρας, και να τους προσφέρει παράκληση και απαντοχή. Παρά τα προβλήματα υγείας που από μακρού τον ταλαιπωρούσαν, δεν γόγγυζε ούτε παραπονιόταν, αλλά παρέμενε σταθερός και αμετακίνητος στο θυσιαστήριο και το εξομολογητήριο, προσφέροντας στον Κύριο και τους αδελφούς την ανεξάντλητη αγάπη του.

Αρωγοί του η συμπαράσταση του οσίου Δαυΐδ, προστάτη της μονής της μετανοίας του, και οι ευχές του γέροντός του Ιακώβου Τσαλίκη.

Τα θαυμαστά σημεία που συνόδευσαν την επίγεια διακονία του ήταν πολλά και εντυπωσιακά, ενώ ολοένα και περισσότερα αποκαλύπτονται με την πάροδο του χρόνου.

Είθε η μνήμη του να παραμένει αιώνια και η δική του ευλογία να σκέπει τον πολύπαθο τόπο μας.