Η εορτή της Μεταμορφώσεως στον Αη Στράτη

8 Αυγούστου 2015

Με μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των τοπικών και το σύνολο των κατοίκων πραγματοποιήθηκε η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην καρδιά του Βόρειου Aιγαίου πελάγους, στην ακριτική νήσο του Αγίου Ευστρατίου.

aistratis9

φωτο: Διογένης

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου ο Αρχιμ. Δημήτριος Τζιάφας προεξήρχε των ιερών ακολουθιών πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου. Από τη Λήμνο παρέστησαν ο Έπαρχος Ευάγγελος Παρμαδούρος, ο Στρατιωτικός Διοικητής Ταξίαρχος Γ. Κούτρας, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και των πολιτικών αρχών.

aistratis7

Είναι σημαντική για τους 270 μόνιμους κατοίκους της νήσου αυτή η πανήγυρη καθώς γίνεται αφορμή να συναντηθούν φίλοι και συγγενείς και να ταξιδέψουν στο νησί οι ξενιτεμένοι.

aistratis4

Αν και το νησί ταυτίστηκε με τις χειρότερες στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας φιλοξενώντας χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, τα τελευταία χρόνια γίνεται τόπος ιστορικής μνήμης και προσφιλής προορισμός για ήρεμες διακοπές και περιπατητικές εξορμήσεις.

Στιγμές από την πανήγυρη και τη λιτανεία:

aistratis8 aistratis6 aistratis5 aistratis3 aistratis2 aistratis