Συμφωνία αρχαίας και σύγχρονης εικαστικής γλώσσας

10 Οκτωβρίου 2015

Με 51 έργα εικαστικών που δημιουργήθηκαν στα εργαστήρια των καθηγητών Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Γιώργου Τσακίρη και Χαρακτικής Μανόλη Γιανναδάκη, πραγματοποιείται η εικαστική έκθεση με θέμα «Ωδή στη Θάλασσα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.

thalassa3

Τα έργα ζωγραφικής, τα γλυπτά, οι κατασκευές και οι εγκαταστάσεις των νέων καλλιτεχνών, φώτισαν με χρώματα τις αίθουσες του ισογείου του Μουσείου όπου και εκτίθενται αρχαία έργα γλυπτικής. Έπαιξαν με τις σκιές, προσέθεσαν άλλους αλλόκοτους όγκους και γραμμές σπάζοντας τη σιωπή της αιωνιότητας σε μια προσπάθεια επικοινωνίας των αρχαίων καταξιωμένων έργων με τα πειραματικά σύγχρονα δημιουργήματα.

thalassa2

Στους τοίχους, στα δάπεδα και τις γωνίες τα έργα που εκτίθεται μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2015 νεόκοπα και δροσερά, μιλούν για το πέλαγος, το ταξίδι και την περιπέτεια, το μόχθο τις αγωνίες και τις χαρές της δική μας ζωής. Αυτή η συμφωνία των δύο, της αρχαίας και της σύγχρονης εικα στικής γλώσσας αναπέμπει μια ωδή, ένα τραγούδι, για τη θάλασσα την ίδια και τη διαφορετική, την παντοτινή.

Πληροφορίες: 

Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά. Χαρ. Τρικούπη 31 Πειραιάς

Διάρκεια: 21-08-2015 έως 31-10-2015

Καθημερινά εκτός Δευτέρας από 8:00π.μ. έως 15:00μ.μ.

Τηλ.  2104590731