Αναγόρευση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος σε Επίτιμο Διδάκτορα Θεολογίας

7 Νοεμβρίου 2016

ieronymos2Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, Καθηγητής Μιλτιάδης Δ. Κωνσταντίνου και οι Πρόεδροι των Τμημάτων Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Καθηγητής Κωνσταντίνος Π. Χρήστου και Θεολογίας Καθηγητής Παναγιώτης Ι. Σκαλτσής, σας προσκαλούν στην τελετή αναγορεύσεως σε Επίτιμο Διδάκτορα Θεολογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ . Ιερωνύμου Β’ . 

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 18:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Α.Π.Θ. Τον έπαινο προς τον τιμώμενο θα εκφωνήσουν οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος και Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας.

Μετά την αναγόρευσή του ο Μακαριώτατος θα μιλήσει με θέμα: “Η Θήβα της Βοιωτίας στον 16ο μ.Χ. αιώνα”. Η εκδήλωση περιλαμβάνει και μουσικό πρόγραμμα με βυζαντινούς ύμνους από τον βυζαντινό χορό της Θεολογικής Σχολής, «Τρεις Ιεράρχες» και παραδοσιακά τραγούδια από το Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής Ι.Ν. Αναλήψεως Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.auth.gr/video/22265

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

ekdil-ieronimos