Γλυφάδας Παύλος: ευχές για μια πορεία δημιουργική αποκομμένη από τα πάθη

1 Ιανουαρίου 2019

Πρώτη ημέρα του νέου έτους σήμερα, και απευθύνουμε ο ένας στον άλλον, τις ελπιδοφόρες και αισιόδοξες ευχές μας, για μια «Καλή χρονιά», καλύτερη από την προηγούμενη, γνωρίζοντας πως ο χρόνος, που κυλά ασταμάτητα, αφήνει επάνω μας σημάδια φθοράς. Γι’ αυτό, επιθυμούμε να ομορφαίνουμε τις ημέρες που μας χαρίζει η αγάπη ταυ Θεού, με πράξεις καλοσύνης, με λύσεις ανακούφισης στα προβλήματα μας, με επιτυχίες, που θα μας κάνουν χαρούμενους.

Η Εκκλησία ευλογεί τα όνειρα, τις προσδοκίες και τους αγώνας μας. Παράλληλα όμως, έχει και την δική της πρόταση, για το πώς θα ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές δυσκολίες μας.

Προβάλλοντας σήμερα, την Δεσποτική Εορτή της περιτομής τον Κυρίου μας, μάς προτρέπει να αγωνισθούμε για την προσωπική μας «περιτομή καρδίας, εν Πνεύματι», όπως γράφει ο Απόστολος Παύλος (Ρωμ. 2, 29). Μας προσκαλεί δηλαδή η Εκκλησία μας, με άσκηση Αγιοπνευματική, να αποκόψουμε από την καρδιά μας, τα πάθη, που μας κυκλώνουν.

Με αυτόν τον τρόπο, θα πορευόμαστε δημιουργικά, αντιστεκόμενοι στην φθορά του εαυτού μας, βιώνοντας την εν Χριστώ ζωή, που είναι η αληθινή ελπίδα της σωτηρίας μας.

Προσεύχομαι εκ καρδίας και εύχομαι πατρικά, το νέο έτος, να είναι ευλογημένο, και πνευματικά καρποφόρο για όλους σας.

 

+ Ο Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης

Παύλος