«Πάνω στον τάφο του σταύρωσαν τις τιµιες ζώνες της Παναγίας µας»

6 Ιουλίου 2019

1-10-2010, Λευκωσία

«Με τον σύζυγό μου παντρευτήκαμε το 1999 και με την βοήθεια του Θεού αποκτήσαμε δύο παδιά, ένα κορίτσι το 2000 και ένα αγόρι το 2002. Τότε πήραμε την απόφαση να μην κάνουμε άλλο παιδί, αφού είχαμε και από τα δύο φύλα.

Με την πάροδο του χρόνου και επειδή τα πρώτα μας παιδιά ήταν ήδη επτά και πέντε χρόνων, άρχισε να ωριμάζει στο μυαλό μας η σκέψη για ένα νέο μέλος στην οικογένεια.

Δυστυχώς προσπάθειες δύο χρόνων απέβησαν άκαρπες. Κάναμε μια επίσκεψη στον γυναικολόγο, και μας ανέφερε ότι η μήτρα είχε μετακινηθεί από την θέση της και ίσως να ήταν αυτός ο λόγος που δεν μπορούσα να συλλάβω. Μας πρότεινε να προσπαθήσουμε ακόμα λίγο καιρό, και αν δεν έμενα με φυσιολογικό τρόπο έγκυος, να προβαίναμε σε άλλες ιατρικές μεθόδους.

Μετά την πάροδο τριών μηνών, με τον σύζυγό μου αποφασίσαμε να πάρουμε και δεύτερη γνώμη. Ο δεύτερος γυναικολόγος μας ανέφερε ότι το γυναικολογικό πρόβλημα που είχα δεν ήταν λόγος για να μην μπορώ να τεκνοποιήσω· και μας πρότεινε να προβούμε σε κάποιες αναλύσεις. Τις αναλύσεις αυτές δεν τις κάναμε ποτέ, είχαν χαθεί.

Το ίδιο καλοκαίρι, τέλη Αυγούστου 2009, ο σύζυγός μου μαζί με τον γιό μας επισκέφτηκαν το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα το Βατοπαίδι. Εκεί πήραν τρεις τίμιες ζώνες της Παναγίας και πορεύθηκαν στον τάφο του μακαριστού Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, που είχε κοιμηθεί πρόσφατα, την 1η Ιουλίου 2009. Πάνω στον τάφο του σταύρωσαν τις τίμιες ζώνες της Παναγίας μας και προσευχήθηκαν να μας βοηθήσουν να κάνουμε ακόμη ένα παιδί.

Με την επιστροφή τους στην Κύπρο, ο σύζυγός μου μου μίλησε για την Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας και αφού εξομολογηθήκαμε την τοποθέτησα γύρω από την κοιλιά μου. Ήταν τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου με μεγάλη έκπληξη ανακάλυψα ότι ήμουν έγκυος. Οι προσευχές του παππού Ιωσήφ προς την Παναγία μας είχαν εισακουσθεί και ευλόγησαν. Μετά από δύο χρόνια προσπαθειών το θαύμα σε ένα μήνα είχε γίνει.

Ο μικρός Ιωσήφ γεννήθηκε την 1η Ιουλίου το 2010.

Οι προσευχές του παππού Ιωσήφ να είναι πάντοτε μαζί μας και να μας ευλογούν».

Α. και Κ. Χ.

Πηγή: Θαύματα της Αγίας Ζώνης, εκδ. Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2019, σσ. 242-244.

Δείτε εδώ πληροφορίες για την 6η, βελτιωμένη και επαυξημένη έκδοση.