«ΠΟΙΜΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ»

24 Φεβρουαρίου 2020

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του  μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, 6:00 το απόγευμα

Αμφιθέατρο Πολεμικού Μουσείου, Ριζάρη 2, Αθήνα

Οι εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

Για τον μακαριστό Ιεράρχη θα μιλήσουν τρεις σημαντικοί άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά και πορεύτηκαν πνευματικά μαζί του, μέχρι το τέλος της ζωής του.

• Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος

  • π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλος Ι. Μ. Σισανίου και Σιατίστης
  • Ανέστης Κεσσελόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ. – Καθ. Πανεπιστημίου Λευκωσίας

 

Λίγα λόγια τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο

O Μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Μετά το τέλος των πανεπιστημιακών του σπουδών χειροτονήθηκε Διάκονος το 1973 και Πρεσβύτερος το 1974. Από το 1998 ανέλαβε την Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για την χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση 3ου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής επί των Ολυμπιακών Αγώνων, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος. Επίσης εξελέγη Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης». Για την πλούσια κοινωνική του δράση είχε βραβευθεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο Νομού Ευβοίας και πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μητροπολίτης εξελέγη την 28η Φεβρουαρίου 2006.

Ο μακαριστός Παύλος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή και ενώ βρισκόταν στην γενέτειρά του, την Χαλκίδα, στις 14 Ιανουαρίου 2019 σε ηλικία 72 ετών.