Ο Γέροντας, π. Σίμων, εξαφανίζει το έμφραγμα και εμφανίζεται!

31 Μαρτίου 2020

Γέροντας, Ιερομόναχος, π. Σίμων Αρβανίτης (1901-1988).

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Ο άνδρας μου ήτανε στη Σουηδία. Εκεί πιάνει έναν ιό από γρίπη. Έτσι είχε διαγνωστεί. Όμως στη Σουηδία του είπαν ότι είναι έμφραγμα μυοκαρδίου. Μάλιστα του είπαν ότι είχε πάθει και παλαιότερα έμφραγμα.
Εγώ λοιπόν, όταν με πήραν τηλέφωνο, έλεγα: “αχ Γέροντα μου, δεν μεσιτεύεις πάλι να γίνει κάποιο θαύμα, να ζήσει ο άνθρωπος που έχει και μικρό παιδί”.

Πάμε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο. Ο γιατρός ήταν ο κ. Π.*, οποίος ήταν καρδιολόγος· μου έλεγε ότι είναι πολύ σοβαρό έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Του λέω:
– Γιατρέ, πιστεύω ακράδαντα. Είχα Γέροντα τον πατέρα Σίμωνα [Ιερομόναχος π. Σίμων Αρβανίτης], τον άγιο Γέροντα, και πιστεύω ότι αυτός θα μου το κάνει το θαύμα.

Ο άνθρωπος με κοίταζε· ίσως εκείνη την ώρα να του φάνηκα ότι δεν είμαι καλά· έτσι αντιλήφθηκα. Του λέω:
– Έχετε τόσες εικόνες, κύριε καθηγητά, γύρω σας.

Γονάτισα και φίλησα τις Παναγίες, από ό,τι θυμάμαι, ήταν η Παναγία η Γλυκοφιλούσα και η Παναγία η Ελεούσα, και έλεγα:
– Γέροντά μου, δεν μεσιτεύεις στην Παναγία να μεσιτεύσει στον Κύριο μας να κάνει το θαύμα του, να μην είναι έμφραγμα μυοκαρδίου;

Και, πράγματι πατέρα Ζωσιμά, μετά από δύο ημέρες μπαίνουμε στο Γεν. Κρατικό Νοσοκομείο και λέει ο γιατρός:
– Πρέπει να κάνουμε στεφανιογράφημα, να διαπιστώσουμε πού είναι το έμφραγμα.

Την ώρα που γινόταν το στεφανιογράφημα, ήμουν έξω από την πόρτα και προσευχόμουν· είχα τη σκέψη μου όλη στον πατέρα Σίμωνα και έλεγα το “Κύριε Ιησού Χριστού, Υιέ του Θεού, Ελέησόν με”.
Αυτό μου έλεγε να λέω, και μάλιστα μου είχε δώσει μια φωτογραφία και μου έκανε σταυρούς επάνω· ήταν οι σταυροί μικροί, σαν το σταυρουδάκι που μου χάρισε. Το σταυρουδάκι το κρατούσα εγώ έξω από τη στεφανιογραφία, που έκανε ο άνδρας μου.
Οι γιατροί θέλανε να μου πούνε τη σοβαρότητα του εμφράγματος και λέω:
– Χριστέ μου, άγιε Γέροντά μου, κάνε το θαύμα σου, και να σπαρταράω από το κλάμα.

Τελικά βγαίνουν οι γιατροί, και ο καθηγητής μού λέει:
– Κυρία Κ., δεν υπάρχει έμφραγμα δεν μπορώ να καταλάβω!

Πολλές φορές έβλεπα τον Γέροντα ζωντανό κοντά μου. Όταν τον έβλεπα ξαφνιαζόμουν και έλεγα: “πώς βρέθηκε εδώ ο Γέροντας; Είναι ζωντανός; Δεν έχει κοιμηθεί”;
Ερχόμουνα σε μια περίεργη κατάσταση.

Όταν συνειδητοποίησα, όμως, ότι ο άγιος Γέροντας βρέθηκε μπροστά μου, έκανα τον σταυρό μου. Ήθελε να μου δείξει ότι οι γιατροί κάνουν λάθη και να πιστεύουμε στα θαύματα.
Κάθε φορά που τον επικαλούμαι, πάντα μου κάνει θαύμα.

* Ολόκληρα τα ονόματα γράφονται στο βιβλίο που αναφέρεται πιο κάτω.

 

Μαρτυρία της Σ.Κ. όπως καταγράφεται σε επιστολή της προς τον Γέροντα Ζωσιμά και δημοσιεύεται στο βιβλίο του, “Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης, (1901-1988), Η ζωή και το έργο του”, τόμος γ’.