Ο όσιος Γεώργιος είδε 400 Αγγέλους να χορεύουν στο γλέντι του γάμου και μπήκε στον χορό!

26 Μαρτίου 2020

Όσιος Γεώργιος (Καρσλίδης) της Δράμας (1901-1959).

Στο γλέντι που έγινε την παραμονή του γάμου στο Καρυόφυτο [Ξάνθης] ήρθε κι ο Γέροντας [όσιος Γεώργιος Καρσλίδης] και χόρεψε λίγο στην αρχή, γιατί ήταν πολύ χαρούμενος. Είχαμε κι έναν οργανοπαίχτη από ένα χωριό της Δράμας.
Αυτός, όταν έφυγε, πήγε στη γιαγιά, την μάνα Αργυρώ, και της είπε να τα νέα κατακρίνοντας τον καλόγερο.
Την επομένη, που επέστρεψε ο Γέροντας με το τραίνο, πήγε κατευθείαν στο σπίτι της γιαγιάς και της είπε σοβαρά:
– Γιατί απόρησες και στενοχωρέθηκες που σου είπαν ότι χόρεψα; Ναι, ήρθαν 400 άγγελοι εκεί και χόρεψαν κι έγινε τόση χαρά και δεν θα χόρευα κι εγώ;
Ο γαμπρός ήταν 19 χρονών κι η νύμφη 18 κι ήταν όπως τους ήθελε ο Χριστός κι Εκκλησία, γι’ αυτό έγινε τέτοιο πνευματικό πανηγύρι.

(Ας αναλογιστούμε τι χορό θα μπορούσε να κάνει ο Γέροντας, με τα παράλυτα εκείνα πόδια… Κι όμως και πάλι, αντί να τον λυπηθούν, βρέθηκαν οι κακές οι γλώσσες να τον κατηγορήσουν).

Όταν γινόταν το μυστήριο του γάμου στην εκκλησία πήρε μέρος κι ο Γέροντας μαζί με τον παπά του χωριού μας. Όταν τελείωσε το μυστήριο και πήγε να ευχηθεί ο Γέροντας στους νεόνυμφους, είπε:
– Πρώτη κατέβηκε κι ασπάσθηκε τα στέφανα η Αγία Περιστέρα, το Άγιον Πνεύμα, και σας ευλόγησε.

Μετά ο ίδιος συγκινημένος μας έδωσε πολλές κι εγκάρδιες ευχές.

 

Μαρτυρία Χ.Τ. η οποία δημοσιεύεται στο βιβλίο, ο “Όσιος Γεώργιος της Δράμας, ο Άγιος των πτωχών και των πονεμένων”, έκδοση Ιεράς Μονής Αναλήψεως του Σωτήρος, Ταξιάρχες (Σίψα). (Ολόκληρο το όνομα αναγράφεται στο βιβλίο).