Ο όσιος Ιερώνυμος ενισχύει και πληροφορεί θαυματουργικά!

9 Μαΐου 2020

Όσιος Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης (1871-1957).

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

[Γράφει ο Μοναχός Μωυσής]: Μοναχή που ευρίσκεται στην Πάρο, στην Μονή του Χριστού, και πριν δύο χρόνια την επισκέφθηκα, μου διηγήθη τα εξής:
– Κάποτε αποφάσισα να επισκεφθώ έναν μοναχό για ψυχική ωφέλεια. (Ο μοναχός, πνευματικοπαίδι του Γέροντος [οσίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη], ανήκε στην Μονή του Αρχιμανδρίτου Φιλοθέου Ζερβάκου, και τον είχαν στείλει σε κάποιο μετόχι της Μονής, μόνον του, πολύ μακρυά).
Εζήτησα και μου έδειξαν τον δρόμο και ενόμισα ότι γρήγορα θα έφθανα. Αλλά δεν υπολόγισα καλά. Ο δρόμος ήτο αρκετά μεγάλος. Μέχρις ενός σημείου εβάδιζα καλώς, ύστερα, από την κούρασι, ούτε εμπρός, ούτε πίσω ήτο δυνατόν να περπατήσω. Μέσα στην απελπισία μου θυμήθηκα τον Γέροντά μου και του εζήτησα την βοήθειά του.
Όπως προσευχόμουν βλέπω μια σκιά κοντά μου, ίση με το ανάστημα του Γέροντος, και ήλθε και εκάθισε δεξιά.
Τότε είπα μέσα μου· ο Γέροντάς μου!
Και το σώμα μου έλαβε τόση δύναμη ώστε μπορούσα να περπατήσω σαν να μην είχα αρχίσει τον δρόμο.
Αλλά και δεύτερη έκπληξις με επερίμενε, όταν έφθασα στο μετόχι. Κτυπώντας την πόρτα, αντίκρυσα από το παράθυρο τον μοναχό Αμβρόσιο έτσι τον έλεγαν ο οποίος, μόλις με αντίκρυσε, πριν ακόμη του κάμω λόγον για την περίπτωσί μου, αναλύθηκε σε δάκρυα λέγοντάς μου, ότι ο Γέροντας τον επληροφόρησε, ότι θα έχη επισκέπτη…

 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Μοναχού Μωυσή “Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης, ο Γέρων της ‘Αναλήψεως’”, έκδοση Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.