Αθηνών Ιερώνυμος: «απευθύνομαι σε εσάς προσωπικά ως στυλοβάτες της εκπαιδευτικής πράξης»

15 Σεπτεμβρίου 2020

MHNYMA

Του ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄

Προς τους Εκπαιδευτικούς των Σχολείων μας

Με την ευκαιρία του νέου σχολικού έτους 2020-21

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Σεβαστοί και αγαπητοί μου Εκπαιδευτικοί,

Είναι πάντα μεγάλη τιμή και χαρά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς να απευθύνομαι με ένα σύντομο μήνυμα σε εσάς προσωπικά ως στυλοβάτες της εκπαιδευτικής πράξης. Αναγνωρίζω απόλυτα τη βαρύτητα του λειτουργήματός σας, καθώς κρατάτε στα χέρια σας το μέλλον αυτού του τόπου, ο οποίος παρήγαγε και συνεχίζει να παράγει πολιτισμό, ποιότητα, ήθος και αξίες, δίνοντας στον κόσμο μία ανεξάντλητη κληρονομιά αρετών και προτύπων.

Οι σαρωτικές αλλαγές που βιώνουμε ως έθνος, αλλά και ως ανθρωπότητα, μας θέτουν προ των ευθυνών μας. Εσείς, με την καθημερινή επικοινωνία και επαφή με τους μαθητές και χάρη στην ευσυνειδησία και πολλές φορές στην αυταπάρνησή σας, καλείστε να θέσετε τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Σε αυτή τη δύσκολη πορεία σας θέλω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να σας διαβεβαιώσω ότι συνοδοιπόρος και ακλόνητος βράχος ελπίδας στέκεται διαρκώς δίπλα σας η Εκκλησία, η οποία είναι πάντα ανοιχτή για εσάς, τις ανησυχίες και τα οράματά σας.

Σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, αλλά και ολόκληρης της Εκκλησίας για την προσφορά σας και να είσθε βέβαιοι ότι εύχομαι η Χάρις του Χριστού μας να σας σκεπάζει και να σας άκολουθεί σε κάθε θεάρεστο έργο σας!

Με άπειρες ευχές και πολλή αγάπη,

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

+ O ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β΄