Η Αθήνα υποδέχεται απότμημα εκ των ι. Λειψάνων του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου

16 Οκτωβρίου 2020

Η πόλη των Αθηνών και ετοιμάζεται με ιερή συγκίνηση να υποδεχθεί απότμημα εκ των ιερών Λειψάνων του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου. Όπως επισήμως ανακοινώθηκε, την ερχομένη Παρασκευή 16η Οκτωβρίου, θα προσκομισθή εξ Αγίου Όρους στο Ι. Μετόχιον Αναλήψεως Βύρωνος Αττικής (Μετόχι Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας), απότμημα εκ των ι. Λειψάνων του Αγίου, εις προσκύνησιν και ευλογίαν των ευλαβώς προσερχομένων.

Η υποδοχή θα λάβει χώρα στο ιερό Μετόχιο περί ώραν 7.30 μ.μ.. Στην συνέχεια θα ακολουθήση ιερά αγρυπνία του πρώτου εορτασμού, ψαλλομένης της ακολουθίας του αγίου Εφραίμ, με προσκύνηση του τ. λειψάνου Του. Το πέρας αγρυπνίας υπολογίζεται στις 1.00 μετά τα μεσάνυκτα.

Φέρεται σε γνώση των φίλων και προσκυνητών του Ι. Μετοχίου, ότι κατά την αγρυπνία επί τη ελεύσει τ. λειψάνου του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου, θα ευρίσκεται μαζί με το ευσεβές πλήρωμα ο σεβαστός Γέροντας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ. κ. Ελισαίος, ο οποίος θα προστή και της θ. Λειτουργίας και θα ομιλήσει απο την πολυχρόνιον γνωριμίαν και πνευματικήν αναστροφήν του μετά του Αγίου.

Το πρωί του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου δεν θα τελεσθή δεύτερη Θεία Λειτουργία.

Η προσκύνησις του αποτμήματος εκ των ι. Λειψάνων θα συνεχισθεί το διήμερο 17 και 18 Οκτωβρίου, κατά τις κάτωθι ώρες:

Σάββατον εσπέρας: 5:00 – 8:00 μ.μ.

Κυριακή πρωί: 6:00 – 12:00 π.μ., όπου θα ψαλή και η μεθέορτος ακολουθία του Αγίου.

Κυριακή εσπέρας: 5:00 – 8:00 μ.μ.