Εύα Νάθενα: «Πολλά τα θαυμαστά στα γυρίσματα του Man of God»

12 Νοεμβρίου 2020

Για τα θαυμαστά σημεία που βίωσε πριν και κατά τη διάρκεια της ταινίας «Man of God» (Ο άνθρωπος του Θεού), που πραγματεύεται τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου και θα βγει στις αίθουσες το 2021, μίλησε η σκηνογράφος και ενδυματολόγος της, Εύα Νάθενα, στην εκπομπή «Η επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, στον pemtpousia fm. 

«Επιθυμούσα να είμαι σε αυτήν την ταινία και δημιούργησα το χρόνο από τον διακαή μου πόθο. Ήρθε μια σειρά από πολύ ωραίες συγκυρίες… Ήθελα να υπηρετήσω αυτήν την ταινία… Ο Άγιος μας βοήθησε σε πολλά… Συνέβησαν μια σειρά από συμπτώσεις, που τελικά δεν ήταν συμπτώσεις… Θα σας πω μόνο πως προτού κλείσει η συνεργασία και ενώ είχα αποφασίσει να αφοσιωθώ στην ανατροφή των παιδιών μου, κάποια μέρα άκουσα έναν εκ των παραγωγών να μιλάει με μια φίλη μας μοναχή για την ταινία και, ξαφνικά, σαν να διακτινίστηκε η φαντασία μου και βρέθηκα εντός της εποχής αυτής», δήλωσε η κυρία Νάθενα μεταξύ άλλων, εξηγώντας το πώς «άναψε» η φλόγα της επιθυμίας της να μετέχει και τελικά αυτοπροτάθηκε στο «Man of God»!

«Ποτέ δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι γυρίσαμε τη ζωή του Αγίου, όμως προσεγγίσαμε έναν κάποιο δρόμο, για να δείξουμε τον σταυρό του Αγίου», είπε χαρακτηριστικά η γνωστή σκηνογράφος, που αποκάλυψε ότι το αντερί και το καλπάκι που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία, ευλογήθηκαν και «ξάπλωσαν» στο αληθινό κρεβάτι του Αγίου Νεκταρίου!

Ακούστε στο ηχητικό απόσπασμα αυτά και άλλα πολλά από τα παρασκήνια της ταινίας, με την κυρία Νάθενα να μιλά για τη δουλειά της, αλλά και τους πρωταγωνιστές!