Ι.Μ. Αγ. Ιωάννου Ρώσου: «Ο Γέροντας Τιμόθεος μας άφησε την αγάπη, την σιωπή και την ενότητα ως παρακαταθήκη»

29 Νοεμβρίου 2020

Εκοιμήθη, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, ο Ηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Ιωάννου Ρώσου στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Τσότρας. Ο ηγούμενος της Μονής «έφυγε» σε ηλικία 92 ετών και νοσηλευόταν μία εβδομάδα στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελείται σήμερα Κυριακή στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Ρώσου κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Μακαριστός Γέροντας ήταν ο κτήτωρ του Ιερού Ησυχαστηρίου και πνευματικός πατέρας αναρίθμητων παιδιών.

Λίγο μετά την κοίμησή του ο π Γρηγόριος από την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου μιλάει στο Διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων www.ope.gr, για τον μακαριστό Γέροντα.

«Τον χαρακτήριζε η αγάπη του και η σιωπή του ενώ συνδεόταν με τον Άγιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη και τον Άγιο Παϊσιο, ο οποίος μάλιστα τον είχε προτρέψει να παραμείνει στην περιοχή του Πευκοχωρίου και να δημιουργήσει το Ιερό αυτό Ησυχαστήριο» αναφέρει ο π. Γρηγόριος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

«Με την ευχή του Αγίου Παισίου ξεκίνησε το Ιερό Ησυχαστήριο εκ του μηδενός. Σήμερα αφήνει μια αδελφότητα ως ένα σημείο αναφοράς για την Ορθοδοξία. Δεν απομονώθηκε από τα πνευματικά του παιδιά και έθετε την ζωή του για αυτά και για τους μοναχούς του.Δεν ήταν απόμακρος ήταν πάντα παρών παρά τα 92 του χρόνια μέχρι και την τελευταία στιγμή αν κι εκλεισε τα μάτια του στο νοσοκομείο».