Η Εκκλησία της Σερβίας και όλος ο Ορθόδοξος κόσμος αποχαιρετά τον Μακαριστό Ποιμενάρχη του Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιο

1 Νοεμβρίου 2020

Η Εκκλησία της Σερβίας και όλος ο Ορθόδοξος κόσμος αποχαιρετά τον Μακαριστό Ποιμενάρχη του Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιο, έναν φωτισμένο Θεολόγο και Ιεράρχη, έναν πατέρα που ενέπνευσε το ποίμνιό του με το βίο του και που πρόταξε το στήθος του σε χαλαιπούς καιρούς στις μάχες που δόθηκαν για την Εκκλησία στο Μαυροβούνιο. 

Τόσο για το Μαυροβούνιο όσο και ολόκληρο τον κόσμο ήταν και θα παραμείνει ένας φωτεινός φάρος για την Ορθοδοξία.

Αυτή την ώρα τελείται Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου, ο οποίος αποτέλεσε τεράστια μορφή της Ορθοδοξίας του Πατριαρχείου Σερβίας και ολόκληρης της Οικουμένης.

Παρακολουθήστε Ζωντανά την σύνδεση σε συνεργασία του OPE.GR με την Ιερά Μονή Όστρογκ

Για πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό δείτε περισσότερα εδώ

Στην κρύπτη του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα θα ταφεί σήμερα, Κυριακή 1 Νοεμβρίου, ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρός Αμφιλόχιος μετά τη Θεία Λειτουργία στην οποία θα προεξάρχει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος με πολλούς Επισκόπους και Ιερείς. Μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία και η ταφή στην κρύπτη την οποία ετοίμασε ο μακαριστός Μητροπολίτης όσο ήταν εν ζωή.

Στη Θεία Λειτουργία προεξάρχει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος και συλλειτουργούν ο Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος (Εκκλησία της Αλβανίας), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριος, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, τοποτηρητής της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και οι Πανιερώτατοι Επίσκοποι Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, Σουμοδίας κ. Ιωάννης, Μιλεσέβου κ. Αθανάσιος, Κρούσεβατς κ. Δαβίδ, Σλαυονίας κ. Ιωάννης, Μπίχατς και Πέτροβατς κ. Σέργιος, Τιμοκίου κ. Ιλαρίων, Νύσσης κ. Αρσένιος, Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριος, και οι Θεοφιλέστατοι βοηθοί Επίσκοποι Ρεμεσιάνας κ. Στέφανος, Διοκλείας κ. Μεθόδιος και ο Πανιερώτατος Σχολάζων Επίσκοπος πρώην Ζαχουμίου και Εργεγοβίνης κ. Αθανάσιος.