Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Είμαστε ένα βήμα πριν την αγανάκτηση»

14 Δεκεμβρίου 2020

«Αρχίζει να διαφαίνεται μία αχτίδα φωτός, διότι αντιδράσαμε όσον αφορά τον αριθμό των πιστών και τον αριθμό των θείων λειτουργιών για τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος στην εκπομπή «Η επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη Μαρία Γιαχνάκη, μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για επαφή του πρωθυπουργού με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. 

«Είπαμε ότι αυτό (που προαναγγέλθηκε) δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Πρέπει να βρεθεί μία χρυσή τομή σχετικά με τον αριθμό των πιστών… Είναι λογικό να υπάρχει ίδιος αριθμός πιστών π.χ. στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών και ίδιος σε ένα ξωκκλήσι;», διερωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος.

«Θέλουμε, με αυστηρότατα μέτρα, και οι πιστοί να νιώσουν ότι δεν στερούνται αυτό που είναι η απόλυτη ανάγκη τους και η πολιτεία να προστατεύσει την υγεία των ανθρώπων», είπε σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος προσθέτοντας ότι «δεν απέχει πολύ το να νιώσουν οι άνθρωποι τόση αγανάκτηση, ώστε να κάνουν πράγματα που δεν πρέπει…».

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε ακόμα για την εκτίμησή του σχετικά με την κυβερνητική απόφαση, την πρόσφατη αυτοκτονία επιχειρηματία στον Βόλο, το τι κάνει η εκκλησία για τους απελπισμένους ανθρώπους καθώς και το φαινόμενο της κατάθλιψης των Χριστουγέννων, που για πολλούς έχουν γίνει απολύτως κοσμικά.