Ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, εκπρόσωπος τύπου της ΔΙΣ στο pemptousia.fm

16 Δεκεμβρίου 2020

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο εκπρόσωπος Τύπου της, Μητροπολίτης Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ. Αθηναγόρας, μίλησε στην εκπομπή «Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με τη Μαρία Γιαχνάκη.

Ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στην επικοινωνία που υπήρξε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών τις ημέρες των Χριστουγέννων, προσθέτοντας ότι εκείνο που καθόρισε τις εξελίξεις ήταν οι προτάσεις του Μακαριωτάτου προς τον κ. Μητσοτάκη. Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι θα τηρηθούν ευλαβικά σε όλους τους ναούς, υπογραμμίζοντας ότι οι πιστοί θα βγάζουν την μάσκα μόνο για να κοινωνήσουν.

«Προτρέπουμε επίσης, όλους όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να καθίσουν σπίτι, ώστε να προφυλάξουν κυρίως τον εαυτό τους» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας ότι η ΔΙΣ έχει ήδη καλέσει τους Ιερείς αι τους Επιτρόπους να εποπτεύσουν τα μέτρα: «Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα χάσουμε» είπε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη, που χτίστηκε μεταξύ της κυβέρνησης και της εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απασχολήθηκε με τα μέτρα που ανακοινώθηκε σχετικά με τον εκκλησιασμό την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε θα τελεστούν Θείες Λειτουργίες ανήμερα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, όπου σε κάθε ναό θα μπορούν να προσέλθουν μέχρι και 25 πιστοί, ενώ στους Μητροπολιτικούς Ναούς μέχρι και 50.