Προσευχή ενός Iατρού

31 Μαρτίου 2021

Παντοδύναμε  Κύριε,  Γλυκύτατε  Ιησού!

Η άπειρη Αγάπη Σου ευδόκησε να γίνω διακονητής  της  υγείας  του ανθρώπου. Μεγάλη η ευθύνη,  Κύριε, και  βαρύ το φορτίο , που κουβαλά στους ώμους του ένας  γιατρός , που επιθυμεί να βλέπει στη μορφή του πονεμένου ανθρώπου την Εικόνα  Σου, Χριστέ  μου!Είναι θαρρώ  πολύ δύσκολο, μάλλον θα έλεγα αδύνατο να το καταφέρει κανείς  στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις.  Γι αυτό, Κύριε, ικέτης Σου πρσπίπτω και θερμά παρακαλώ  Σε!

Γέμισε, πρώτα από όλα, την καρδιά μου με την παρουσία Σου και με Αγάπη ανυστερόβουλη, περίσσεια, θυσιαστική, την Αγάπη που πηγάζει από Εσένα την πηγή της Αγάπης.

Καθάρισε τα μάτια της ψυχής και τα σωματικά, να βλέπουν στο πρόσωπο του άρρωστου προσώπου, την εικόνα Σου.

Φώτισε τον,  συνήθως, σκοτισμένο από τα πάθη νου μου, να είναι σωστός ηγεμόνας στις σκέψεις και τις πράξεις.

Δός μου λόγο, Κύριε, όταν έχω μπροστά μου να αντιμετωπίσω μια μάνα με το βαριά άρρωστο ή ετοιμοθάνατο παιδί της. Πολύ βαρύ φορτίο, Κύριε. Φώτισε τη ψυχή της, βαθειά να νοιώσει, ότι ο γιατρός τη νοιάζεται, πονά μαζί για το παιδί της. Φώτισε το νού της και πληροφόρησε  την καρδιά της, πως η ζωή η αιώνια του παιδιού της, όπως και όλων των ανθρώπων,  αρχίζει μετά την κοίμησή  τους. Αυτό μας βεβαιώνει η εκ νεκρών Ανάστασή Σου, που είσαι η Πηγή της Ζωής και της Αλήθειας. Αλλά και όταν το μικρό παιδί  χάνει τη μητέρα του ή τον πατέρα του ή και τους δύο ακόμα, πληροφόρησέ το, Κύριε, όπως μόνο Εσύ γνωρίζεις, ότι Σύ είσαι ο Προστάτης όλων, και ιδιαίτερα των αδυνάτων .

Δός  μου λόγο πειστικό, Κύριε, όταν πρόκειται να πληροφορήσω ένα ζευγάρι, ότι υπάρχει ενδεχόμενο ν’αποχωρισθεί για πάντα τον σύντροφό του, να γνωρίζει  ότι μαζί του πονάει και ο ιατρός του και ο χωρισμός μας δεν είναι μόνιμος,  και δεν είμαστε όπως «οι μη έχοντες ελπίδα».

 Δίνε μου δύναμη, υπομονή και κουράγιο να μπορώ να σηκώνω όσο περισσότερο πόνο από τον πόνο τους. Φώτιζέ με να βρίσκω τρόπο να τους παρηγορώ στο Πανάγιο  Όνομά  Σου, να τους βοηθώ να Σε γνωρίζουν μέσα από τη μετάνοια και τη Θεία Κοινωνία. Να βιώσουν ότι εκτός από την  ιατρική επιστήμη και τους θεράποντες  γιατρούς, υπάρχεις  Εσύ, Κύριε, και δε γίνεται τίποτε χωρίς το δικό Σου  Άγιο θέλημα και ότι αποφασίζεις  να το δέχεται ο άνθρωπος ως ευλογία.

Και όταν όλα αυτά τα προβλήματα αναφέρονται στη δική μου οικογένεια, στη σύντροφό μου, τα παιδιά μου, τα εγγόνια, τα αδέρφια τους  γονείς, τους αγαπημένους μου φίλους, τον ίδιο τον εαυτό μου, τότε , ΚΎΡΙΕ, δόσε μου περισσή ταπείνωση και αγάπη στο πρόσωπό Σου, να τα δεχθώ απλά, χωρίς γογγυσμό, με υπομονή και καρτερία, όπως όλοι οι πραγματικοί θεράποντές Σου,  όλοι όσοι αποτελούν τον χορό που βρήκε την  Αγία Χάρι Σου.