Μεγάλη Εβδομάδα στην Κολομβία

20 Απριλίου 2022

Αγαπητοί αδερφοί,

Είμαι ο πατέρας Ραφαήλ, εφημέριος της ενορίας Αγίου Αθανασίου Αλεξανδρείας στο Σερετέ, Κολομβία, γράφω αυτό το άρθρο με σκοπό να σας περιγράψω το πώς ζούμε εμείς την Μεγάλη Εβδομάδα στην Κολομβία. Κατ΄ αρχάς να σας πω ότι η Μητρόπολη μας (Μητρόπολη Μεξικού) ξεκίνησε πριν από περίπου 25 χρόνια με τον Αρχιεπίσκοπό μας κ. Αθηναγόρα. Στο Σερετέ όπου έχω την ενορία μου η ιεραποστολή ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια. Τελούμε τις ακολουθίες σε ένα οικόπεδο της Μητρόπολης όπου με την βοήθεια και την χάρη του Θεού θα κτίσουμε τον ναό μας.

Η ακολουθία της Κυριακής των Βαΐων τελέστηκε στις 8:00 π.μ. Εδώ πρέπει να γίνουν οι ακολουθίες νωρίς το πρωί γιατί εδώ όλο το χρόνο είναι καλοκαίρι και αφού δεν έχει γίνει ο ναός δεν έχουμε ρεύμα για να ανοίξουμε ανεμιστήρες κατά την διάρκεια των ακολουθιών και κάνει πολλή ζέστη. Πέρα από τις δύσκολες συνθήκες τελούμε όλες τις ακολουθίες με πολλή αγάπη  και με την συμμετοχή των πιστών μας που αγαπάνε την ορθοδοξία, είμαι σίγουρος ότι η ορθόδοξη εκκλησία έχει μέλλον στην Λατινική Αμερική. Αν και στις χώρες μας η ορθοδοξία δεν είναι πολύ γνωστή εδώ οι άνθρωποι διψάνε, ψάχνουν την αλήθεια και όταν έρχονται σε επαφή με την ορθοδοξία την αναγνωρίζουν ως την αληθινή πίστη, την αληθινή Εκκλησία του Χριστού.

Εύχομαι σε όλους καλή Μεγάλη εβδομάδα και καλή Ανάσταση,

Σας ζητώ ταπεινά να κάνετε προσευχή για την ιεραποστολή μας και θα είναι μεγάλη μας χαρά να μας έρθετε να ζήσετε μαζί μας την Πεντηκοστή που ζούμε τώρα εμείς εδώ 2000 χρόνια μετά!

Πατέρας Ραφαήλ

Ενορία Αγίου Αθανασίου Αλεξανδρείας, Σερετέ, Κολομβία

Στο Facebook μπορείτε να παρακολουθήσετε το έργο μας

Facebook: P Rafael Padilla

Ιστοσελίδα της ενορίας μας στο Facebook: Parroquia ortodoxa San Atanasio De Alejandría

Κατήχηση με τους πιστούς