Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και Λιτανεία στο Πρωτάτο

30 Μαΐου 2022

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους με την οποία ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιον Όρος.

Ο Παναγιώτατος συλλειτούργησε με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολο, Γαλλίας κ. Δημήτριο, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο και Καθηγουμένους Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Γέρων Γεώργιος Βατοπαιδινός ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμένος, ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Ν.Δ. κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστί κατά την αγιορείτικη τάξη πέριξ του Ιερού Ναού του Πρωτάτου με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα. Ο Παναγιώτατος προς τιμήν της επισκέψεώς του φύτευσε ένα δέντρο στο προαύλιο χώρο του Πρωτάτου.

Πηγή: www.orthodoxianewsagency.gr

Δείτε περισσότερα εδώ:

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και Λιτανεία στο Πρωτάτο (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφίες από την Πατριαρχική Λιτανεία στο Πρωτάτο