Άγιος Πορφύριος: Δεν θα κάνεις εγχείρηση, αλλά θα γίνεις καλά όταν γίνεις καλή!

21 Ιουνίου 2022

Άγιος Πορφύριος (1906-1991).

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

 

Το 1982 γνώρισα τον Γέροντα [τον όσιο Πορφύριο] ύστερα από μια σύσταση που μου κάνανε να ‘ρθω να πάρω την ευλογία του.

Είχα έναν όγκο στον λαιμό, από τον θυρεοειδή, δέκα εκατοστά περίπου, που μου είπαν ότι έπρεπε επειγόντως να μπω στο νοσοκομείο να χειρουργηθώ.

Αμέσως μετά την ευλογία του Γέροντα, στον όποιο είχα έρθει, σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να μπω στο νοσοκομείο, αφού ο Γέροντας με σταύρωσε και μου είπε:
– Δεν θα κάνεις εγχείρηση, αλλά θα γίνεις καλά, όταν εσύ θα γίνεις καλή.

Περάσανε πάρα πολλά χρόνια. Δεν μπορούσα να ερμηνεύσω τι θα πει καλή, πλην όμως, δεν έμπαινα στο νοσοκομείο για να κάνω την εγχείρηση.

Μετά από έναν παροξυσμό έντονο παρουσιάστηκε μια επικίνδυνη θυρεοειδίτιδα, η οποία ήταν σε μορφή κακοήθη. Μία ασθένεια που πρωτοεμφανίστηκε τότε. Ήμουν πολύ άσχημα, με υψηλό πυρετό κ.λπ.

Ξαναπήγε ο άνδρας μου στον Γέροντα.
– Τι πρέπει να γίνει, Γέροντα;
– Δεν θα κάνει εγχείρηση, απλώς θα πάτε ακόμα πιο κοντά στο Θεό και ο όγκος αυτός θα απομακρυνθεί.

Πραγματικά, πιστέψαμε στα λόγια του Γέροντα, πήγαμε ακόμα πιο κοντά στο Θεό. Ήτανε αυτά τα λόγια που μου είπε ο Γέροντας μετά από μία δεύτερη και τρίτη και τέταρτη επίσκεψη.

Κάθε φορά μου έλεγε: «Ακόμα πιο κοντά στον Θεό».

Τελικά η ασθένεια αυτή, που ήταν επικίνδυνη, απεμακρύνθη με την προσευχή του Γέροντα.

Ο όγκος εξηφανίσθη χωρίς φάρμακα, χωρίς εγχείρηση και χωρίς καμμιά ιατρική θεραπεία. Όταν ο γιατρός με είδε, είπε ότι πρόκειται για θαύμα.

 

Από το συλλογικό τόμο, «Θαυμαστά γεγονότα και συμβουλές του Γέροντος Πορφυρίου», των εκδόσεων, η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος, Μήλεσι.