Αγία Ζώνη, μαρτυρίες: Μικρές διηγήσεις μεγάλα θαύματα!

31 Αυγούστου 2022

Αγία Ζώνη, Ιερό θησαύρισμα Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

 

6-5-1995, Θεσσαλονίκη
Νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για την μεγάλη τιμή που μας κάνατε να φέρετε την Αγία Ζώνη στο σπίτι μας. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε τα θαύματα που είδαμε να συμβαίνουν. Σας αναφέρουμε ορισμένα με πλήρη επίγνωση των όσων γράφουμε.

Στρατοδίκης με σοβαρό πρόβλημα στην μέση, ο οποίος βάδιζε κυρτός, μόλις έφυγε από το σπίτι έγινε καλά.

Παιδάκι 1,5 ετών, που δεν μπόρεσε ποτέ να πατήσει στα πόδια του -είχε πρόβλημα εκ γενετής- μόλις πήγε στο σπίτι του βάδισε. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δικοί του προσκύνησαν την Αγία Ζώνη την τελευταία στιγμή, ενώ είχατε μπει στο αυτοκίνητο για να φύγετε. Μας το ανέφεραν μετά από πολλές μέρες γιατί φοβήθηκαν!

Συνάδελφος του συζύγου μου, χωρίς να έλθει στο σπίτι να προσκυνήσει, μόνο με τον αγιασμό που έβαλε επάνω σε ένα περίεργο σπυρί που μεγάλωνε ξαφνικά και τον φόβιζε, αυτό εξαφανίστηκε αμέσως!
Π. και Φ.Π.

 

Δευτέρα 30-3-1998
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Α.Τ» ο αρχιφύλακας Χ.Π., που υπηρετεί στο τμήμα Π. Αττικής, αναφέρει ότι καταδιώκοντας Ρουμάνο κακοποιό πυροβολήθηκε από αυτόν και κτυπήθηκε από μία σφαίρα. Ψηλαφώντας ανακάλυψε την σφαίρα σφηνωμένη στο πορτοφόλι του.
Λέει ο ίδιος: «Ξέρετε τι με γλύτωσε; Η Παναγία. Έχω ένα κομμάτι κορδόνι από την Τίμια Ζώνη της και από τότε το φυλάω σε ειδική θέση μέσα στο πορτοφόλι μου και δεν το αποχωρίζομαι».

 

3-4-1999, Θεσσαλονίκη
Ονομάζομαι Μ.Ν., είμαι 16 χρονών, πηγαίνω στην Α’ Λυκείου και μένω στην Θεσσαλονίκη.
Στέλνω αυτό το ευχαριστήριο γράμμα για το θαύμα που μου έκανε η Παναγία. Πριν από δύο μήνες ήρθε ο αδελφός μου στην Μονή σας και πήρε ευλογία την κορδέλα που σταυρώνετε στην Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Εγώ είχα πέσει στο κρεβάτι, χωρίς να μπορώ να κουνηθώ από οσφυαλγία στην μέση μου. Πήγαμε στο Α’ βοηθειών, μου έκαναν δύο ενέσεις που δεν με έκαναν καλά, αλλά μου άφησαν και ένα κουσούρι.
Όταν φόρεσα την κορδέλα και έβαλα και λάδι από το Άγιον Όρος, ω του θαύματος, έγινα καλά. Σάς παρακαλώ να μου στείλετε μερικές κορδέλες για τυχόν περιστατικά, όπως για τον πατέρα μου που έχει χρόνια προβλήματα μέσης.
Μ.Ν.

 

6-4-1999, Λονδίνο
[…] Το επόμενο θαύμα έγινε στην Α. Αυτή μετά από 25 χρόνια γάμου έμεινε έγκυος στα 44 της χρόνια. Η εγκυμοσύνη της όμως παρουσίασε μεγάλα προβλήματα. Είχε 4 όγκους που εμπόδιζαν το έμβρυο να αναπτυχθεί. Της έδωσα την κορδέλα με την εντολή του πνευματικού μου. Οι όγκοι παραμέρισαν και έτσι έδωσαν τόπο στο έμβρυο να μεγαλώνει. Τώρα έχει ένα αγοράκι 8 μηνών.
Ν.

 

8-6-2001, Αθήνα
Ο Γ. και η Π., καθηγητές στην Χαλκίδα, ήταν επτά χρόνια παντρεμένοι και δεν είχαν παιδί. Τους έδωσα μία κορδέλα και με την Χάρη της Παναγίας η Παναγιώτα έμεινε έγκυος με τρίδυμα. Ο ιατρός τους έμεινε έκπληκτος. Τους είπε να τους πάρει το ένα για να είναι τα δύο πιο δυναμωμένα. Αυτοί όμως είπαν: «Εμείς τόσα χρόνια λαχταρούσαμε να κάνουμε παιδί και τώρα που μας έστειλε ο Θεός θα το αφαιρέσουμε; Μη γένοιτο»! Τελικά το ένα το πήρε ο Θεός και τα δύο χαίρουν άκρας υγείας.

Ένας πνευματικός μας αδελφός ήταν στο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση. Ένας συνεχής λόξυγκας δεν τον άφηνε ούτε να φάει, ούτε να μιλήσει. Τον ετοίμαζαν για εγχείρηση. Του έβαλα στο στόμα λαδάκι της Παναγίας και του έδεσα στο λαιμό την κορδέλα της Αγίας Ζώνης. Μετά από ένα τέταρτο ελαττώθηκε ο λόξυγκας και ο ασθενής ένιωθε πολύ καλύτερα. Την άλλη μέρα πήγε στο σπίτι του.

Μία φίλη μου, η Ε.Τ., νεωκόρος, έχει κάνει βαλβίδες καρδιάς πριν από πολλά χρόνια. Την συνάντησα και μου ανέφερε ότι ετοιμάζεται για νέα εγχείρηση. Της έδωσα μία κορδέλα για να την φορέσει. Στις 16 Ιανουαρίου μπήκε στο Ωνάσειο. Ο γιατρός κάνει όλες τις εξετάσεις και βγαίνουν αρνητικές. Έμεινε με την απορία «τι έγινε;». Η Ε. στις 18 Ιανουαρίου γύρισε στο σπίτι της και μέχρι σήμερα είναι μια χαρά.

Η Κ. Κ., 82 ετών, πάσχει από οστεοπόρωση και παραμορφωτική αρθρίτιδα. Έξι μήνες μεταφερόταν στην κουζίνα και την τουαλέτα με το καροτσάκι. Της έδωσα μία κορδέλα, λαδάκι της Παναγίας και κάνοντας παράκληση σήμερα περπατά με την βοήθεια ενός πι με τα δύο χέρια.

Η ανιψιά μου Α.Λ. πλησιάζει τον έκτο μήνα εγκυμοσύνης και χάνει υγρά. Υπάρχει φλεγμονή στον σάκκο των υγρών και το παιδί κινδυνεύει να πεθάνει. Της είπα να φορέσει μία κορδέλα της Παναγίας που της είχα δώσει και να κάνουμε και παράκληση. Σε λίγες μέρες ελαττώθηκαν τα υγρά και σιγά-σιγά σταμάτησαν. Το έμβρυο, όπως είπε ο γιατρός, αναπτύσσεται φυσιολογικά.
Γ. Χ.

 

31-3-2002
Επικοινωνώ μαζί σας, για να σας ενημερώσω για τα θαύματα της Παναγίας μας σε τέσσερις γυναίκες, οι οποίες με την χρήση της καθαγιασμένης κορδέλας της Τιμίας Ζώνης απέκτησαν παιδί. Σας αναφέρω τα ονόματά τους, για να καταγραφούν στο βιβλίο της Μονής σας προς δόξαν της Παναγίας μας.

Ι. Β., απέκτησε δυο παιδιά –ένα αγόρι κι ένα κορίτσι– ενώ οι γιατροί είχαν αποκλείσει παντελώς το ενδεχόμενο απόκτησης παιδιού.

Δ. Τ., απέκτησε αγοράκι φυσιολογικά, ενώ είχε αποτύχει πολλές φορές με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Κ. Δ., απέκτησε ένα κοριτσάκι σε προχωρημένη ηλικία.

Ε. Χ., κυοφορεί στον 6ο μήνα και μάλιστα έχει δίδυμη κύηση και σε ηλικία 40 ετών. Είχε επιχειρήσει πάρα πολλές εξωσωματικές γονιμοποιήσεις.
π. Δ.Ζ.

 

10-4-2002, Αθήνα
…ο συνάδελφος επιμελητής ιατρός Λ.Κ. του οποίου το παιδί, όπως θα θυμάσθε, θεραπεύθηκε θαυματουργικώς πέρυσι από την Παναγία διά της επιθέσεως ρούχου του επί της Τιμίας Ζώνης στην Μονή σας, σας στέλνει τους χαιρετισμούς του…».
Χ. Ν. Ιατρός

 

11-4-2002, Περιστέρι, Αθήνα
Πριν 6 μήνες είχα ζητήσει την αγάπη σας και τις προσευχές σας για την ξαδέλφη μου Χριστίνα. Είχε όγκο σοβαρής μορφής και οι γιατροί δεν της έδιναν ελπίδες. Όμως με τις πρεσβείες της Παναγίας μας, με την Αγία Ζώνη που φόρεσε και τις προσευχές σας, ο όγκος προς έκπληξη των γιατρών έχει μειωθεί στο ελάχιστο.
Π.Φ.

 

 

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Θαύματα Αγίας Ζώνης», έκδοση Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2008, β’ έκδοση επαυξημένη.