«Η κατάρρευση των Αυτοκρατοριών (1914-1923) και η Γενοκτονία των Χριστιανών από τους Οθωμανούς και τους Νεοτούρκους: Μικρά Ασία, Πόντος, Ανατολική Θράκη, Αρμένιοι, Ασσύριοι»

13 Οκτωβρίου 2022

H Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, διοργανώνει την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το Α΄ Επιστημονικό Συνέδριο για την επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το γενικό θέμα του Α΄ Συνεδρίου είναι: ”Η κατάρρευση των Αυτοκρατοριών (1914-1923) και η Γενοκτονία των Χριστιανών από τους Οθωμανούς και τους Νεοτούρκους: Μικρά Ασία, Πόντος, Ανατολική Θράκη, Αρμένιοι, Ασσύριοι”.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην ισόγειο αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα) και θα μεταδίδεται διαδικτυακώς από τους ηλεκτρονικούς συνδέσμους:

www.ekklisia1821.gr

OpenTV υβριδική

ecclesiaTV.gr

inTV.gr

Youtube: ecclesiaTV.gr

 Facebook: www.facebook.com/ekklisia1821 και ecclesiaTV.gr

Twitter: www.twitter.com/ekklisia1821

Η έναρξη του Συνεδρίου θα λάβει χώρα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 17.00 με τον Χαιρετισμό του Mακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Οι εργασίες θα συνεχισθούν την επομένη Σάββατο 15 Οκτωβρίου, πρωί και απόγευμα.

Κατ’ αυτό θα παρουσιασθούν 26 εισηγήσεις από Μητροπολίτες, Καθηγητές ΑΕΙ και ειδικούς επιστήμονες.

Επισυνάπτεται το πλήρες Πρόγραμμα του Συνεδρίου.