Γέρων Θαδδαίος, Για την καθηγήτρια ιατρικής που έκανε μάγια και χώριζε τις οικογένειες των παιδιών της!

14 Δεκεμβρίου 2022

Γέρων Θαδδαίος της Βιτόβνιτσας (1914-2003.

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Για τη μαγεία

 

Η μαγεία ενεργεί εκεί όπου δεν υπάρχει προσευχή και δεν υπάρχει στερεή ελπίδα στον Κύριο. Αλλιώς σ’ εκείνους που προσεύχονται και που έχουν στερεή ελπίδα στον Κύριο, η μαγεία τίποτα δεν μπορεί να κάνει.

Ήρθε σε εμένα μια νεαρή γυναίκα και μου είχε πει ότι είχε τελειώσει Πολιτικές Επιστήμες, αλλά, παράξενο, ήταν βαθιά θρησκευόμενη [μάλλον γιατί τότε στην Γιουγκοσλαβία υπήρχε το άθεο πολιτικό καθεστώς].

Παντρεύτηκε κάποιον άνδρα που ήδη ήταν παντρεμένος με κάποια κοπέλα. Ήταν γιατρός στο επάγγελμα, αλλά με την πρώτη του σύζυγο έμεινε μόνο έναν μήνα και τον εγκατέλειψε. Κατόπιν εκείνη παντρεύτηκε με τον γιατρό.

Ο σύζυγός της έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, επίσης γιατρό, που παντρεύτηκε τρεις φορές και οι τρεις γυναίκες τον εγκατέλειψαν και γι’ αυτό παραιτήθηκε από τις γυναίκες.

Η μητέρα τους ήταν επίσης γιατρός και καθηγήτρια Ιατρικής στο πανεπιστήμιο. Αλλά ασχολείται με την μαύρη μαγεία. Δεν ζει με τους γιους της, αλλά με την αδελφή της. Αλλά σπάνια επισκέπτεται τα παιδιά της.

Και ήρθε κάποια ημέρα για επίσκεψη και φαινόταν εκνευρισμένη για κάποιο λόγο και απευθύνθηκε στη νύφη της λέγοντάς της: «Μα εγώ εκείνο το πρώτο γύναιο του γιου μου το έδιωξα μέσα σε ένα μήνα, ενώ μ’ εσένα δεν μπορώ να κάνω τίποτα».

Σ’ αυτήν τη νέα γυναίκα, επειδή είναι βαθιά θρησκευόμενη, η γριά μάγισσα τίποτα δεν μπορούσε να κάνει. Αυτή με τη μαγεία της φυσικά ωθεί τα πνεύματα του κακού να διώξουν τη νύφη της, ν’ αφήσει τον γιο της.

Όμως δεν μπορούσαν σ’ αυτήν τη νύφη ούτε καν να πλησιάσουν, αφού εκείνη προσευχόταν και είχε παραδοθεί στον Κύριο, και πίστευε και γνώριζε ότι ο Κύριος είναι ο υπερασπιστής της και δεν μπορούν να της κάνουν τίποτα (τα πνεύματα του κακού).

Και ο διάβολος επειδή δεν μπορούσε σ’ αυτήν, γύρισε στη γριά και η γριά άρχισε να τα «χάνει»…

Δεν έβρισκε ησυχία και έφθασε να πει για τον γιο της: «Εκείνος ο ηλίθιος ο γιος μου άραγε αγαπά το παιδί του»; «Για τον Θεό, μητέρα, πώς ο πατέρας να μην αγαπά το παιδί του»; «Ακόμα το αγαπά»;

Εκείνη, βλέπετε, έκανε μάγια, ώστε ο γιος της να μισήσει τη γυναίκα του και το παιδί του!

Έρχεται ο άντρας της από τη δουλειά και ξεσπά κλαίγοντας, της λέει: «Με πιστεύεις; Δεν μ’ αρέσει να μπω στο σπίτι μας. Ξέρω ότι όλα αυτά τα κάνει η μητέρα μου, αλλά τι να κάνω»;

Η μητέρα του δεν τον είχε διαπαιδαγωγήσει να προσεύχεται στον Θεό και σ’ εκείνον πήγαν τα μάγια, ενώ στην γυναίκα του τίποτα.

Βλέπετε λοιπόν, τι σημαίνει (η προσευχή);

Μπορεί η μάγισσα να κάνει ό,τι θέλει, αλλά όταν υπάρχει δυνατή πίστη στον Κύριο, τίποτα δεν καταφέρνει. Τα μάγια επιστρέφουν, όταν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, κι εκδικούνται εκείνον που τα κάνει.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο «Γέρων Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα, Ένας πνευματικός της εποχής μας», των εκδόσεων Πορφύρα.