Παρουσίαση Τιμητικού Τόμου της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ για τα 15 χρόνια πρωθιεραρχικής διακονίας του Αρχιεπισκόπoυ Ιερωνύμου

15 Ιουνίου 2023

H τελετή παρουσίασης του Τιμητικού Τόμου της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή τη συμπλήρωση της 15ετούς ευκλεούς πρωθιεραρχικής διακονίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του Πανεπιστημίου το απόγευμα της Τετάρτης 14 Ιουνίου 2023.

Το παρόν έδωσαν ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής Εκπροσωπήσεως του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα, ο Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, πολλοί Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, ακαδημαϊκοί, Διευθυντές Υπηρεσιών της Συνόδου και της Αρχιεπισκοπής, πολιτευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, Τοπικών Αρχών και της στρατιωτικής ηγεσίας, κλήρος και λαός.

Την τελετή «άνοιξε» με την προσφώνηση του ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος ο οποίος έκανε μία σύντομη αναφορά στο έργο και την πορεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου. Χαιρετισμό αμέσως μετά απηύθυνε και ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής αναπλ. καθηγητής Χρήστος Καραγιάννης.

Εν συνεχεία παρουσιάσθηκε ο Τιμητικός Τόμος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κ. Κύριλλο ο οποίος ανέλυσε μερικές από τις μελέτες, τα άρθρα και τις μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στον Τόμο.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ επέδωσε τον Τιμητικό Τόμο στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο και ακολούθησε η ομιλία του Μακαριωτάτου.

Η τελετή έκλεισε με τον Πολυχρόνιο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου από την χορωδία της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Δείτε περισσότερα εδώ: www.orthodoxianewsagency.gr