Μια συναρπαστική sold out  βραδιά στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη

2 Οκτωβρίου 2023

Μία συναρπαστική βραδιά έζησαν οι χιλιάδες θεατές στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, που κατέκλυσαν το Θέατρο Δάσους για να παρακολουθήσουν την παραγωγή της «Πεμπτουσίας», το πολυδιάστατο μουσικό έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη, «ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ», με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και το μουσικό σύνολο Εστουδιαντίνα υπό την διεύθυνση του μαέστρου Στάθη Σούλη, σε μια ακόμα sold out παράσταση μετά την περσινή επιτυχία στο Ηρώδειο.

Οι συγκλονιστικές ερμηνείες της Γλυκερίας, του Δημήτρη Μπάση, του Απόστολου Μόσιου και της Ελεάννας Βαρελά, μαζί με 100 χορωδούς  από τέσσερις διαφορετικές χορωδίες δημιούργησαν μια από τις πιο κατανυκτικές βραδιές. Ο Σπύρος Μαβίδης στο ρόλο  του αφηγητή συνέδεε με μοναδικό τρόπο την πολυπρόσωπη μουσική τριλογία του συνθέτη σε κείμενα του Αλέξανδρου Φωτεινού.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, η υφυπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Δημήτρης Κούβελας, ο Πρόξενος της Αμερικής Τζέρι Ισμαήλ, ο Πρόξενος της Κύπρου Κωνσταντίνου Πολυκάρπου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των Δήμων. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο αναπλ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και συντονιστής περιεχομένου της Πεμπτουσίας κ. Νικόλαος Κόιος. Σύντομο χαιρετισμό στην έναρξη απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας. Την εκδήλωση έκλεισαν με χαιρετισμό τους ο Καθηγουμενος της Ι. Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Στης «Σιωπής τον Τόπο», το Άγιο Όρος, βιώνονται συνέχεια οι «ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ» της παρουσίας του Φωτός. Και οι ώρες γίνονται μεγαλύτερες όταν η του αενάου Φωτός Μητέρα, η «ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ» μεταδίδει το Φως της, σ’ αυτούς που το αναζητούν. Μία κατανυκτική προσευχή, που ακούστηκε σαν το θρόισμα του ανέμου κάτω από τη σκέπη του σεπτού Αγιορείτικου ουρανού στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.

Την συναυλία διοργάνωσαν  το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Πολιτισμού Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έγινε στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Δάσους.

Κείμενα: Αλέξανδρος Φωτεινός

Αφηγητής ο ηθοποιός Σπύρος Μαβίδης

Συνέπραξαν:

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

και το μουσικό σύνολο Εστουδιαντίνα

 

Σολίστες μουσικοί (Εστουδιαντίνα):

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, κλαρίνο

Στέφανος Δορμπαράκης, κανονάκι

Μάρκος Arlan Oscar, πλήκτρα

Φίλιππος Ρέτσιος, πιάνο

Απόστολος Βαλαρούτσος, κιθάρες

Κώστας Γεδίκης, πολίτικο λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι

Τάκης Βασιλείου, κρουστά

Μουσική διεύθυνση: Στάθης Σούλης

Συμμετείχαν:

Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, διεύθυνση Μαίρη Κωνσταντινίδου

«Ευ Choralis», Γυναικεία Χορωδία Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, διεύθυνση Άννα Γεράση

Φωνητικό Σύνολο «Ρυθμός», διεύθυνση Νίκος Χιώτογλου

Γυναικεία Χορωδία Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», διεύθυνση Μαρία Χαραλαμπίδου

Ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Μαθιόπουλος, Δημήτριος Σιάμπος, Απόστολος Τσιάρκας, Ανδρέας Κατσιγιάννης

Σχεδιασμός ήχου – ηχοληψία: Γιώργος Καριώτης

Σκηνοθεσία: Απόλλων Δρικούδης

Τηλεσκηνοθεσία: Τηλέμαχος Κοεμτζόπουλος

Η μουσική τριλογία «ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ», που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Δάσους αποτελούνταν από τις μέχρι στιγμής δύο ενότητες τραγουδιών και ορχηστρικών θεμάτων του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη: από τις δισκογραφικές του δουλειές «Της Σιωπής ο Τόπος» και «Κεχαριτωμένη». Ετοιμάζεται και το τρίτο μέρος με τον τίτλο «Μετά Δόξης», που θα κυκλοφορήσει έως το τέλος του έτους. Και τα τρία άλμπουμ αποτελούν παραγωγή της «Πεμπτουσίας».

Trailer από τη συναυλία: 

 

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Πεμπτουσία