Η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου στην Ι. Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

23 Ιανουαρίου 2024

Στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου μεταφέρεται η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου, η οποία βρίσκεται στο Άγιον Όρος, στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Η Αγία Ζώνη της Παναγίας θα βρίσκεται για προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου από τις 5 μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2024.

 

Την Τιμία Ζώνη θα προσκομίσει στην Κύπρο ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, μετά από πρόσκληση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου.

Η Αγία Ζώνη θα φτάσει στην Κύπρο από το Άγιον Όρος, στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2024, και θα γίνει υποδοχή της με τιμές αρχηγού κράτους. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της Αγίας Ζώνης στο Παραλίμνι, προσωρινή έδρα της Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Το σημείο υποδοχής θα είναι ο χώρος μπροστά από την παλαιά ΣΠΕ Παραλιμνίου. Στη συνέχεια, με πομπή θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, όπου θα παραμείνει για προσκύνηση μέχρι την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου.

H έλευση της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου στην ημικατεχόμενη Μητρόπολη σηματοδοτεί και την έναρξη των δράσεων που πραγματοποιούνται φέτος από τη Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, στο πλαίσιο της επετείου μνήμης για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή.

Δείτε περισσότερα εδώ