Εγκαίνια της πατρικής οικίας του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού στο χωριό Δρούσεια.

13 Φεβρουαρίου 2024

Ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός γεννήθηκε στην Δρούσεια, ένα μικρό χωριό της επαρχίας Πάφου της νήσου των Αγίων, την 1η Ιουλίου 1921, όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται η πατρική του οικία.

Το όμορφο μικρό χωριό Δρούσεια βρίσκεται στην περιοχή της Πάφου, σε υψόμετρο 630 μέτρων, στην ορεινή περιοχή της Λαόνας. Η τοποθεσία του δικαιώνει απόλυτα την ονομασία του από το δροσερό αεράκι που προέρχεται από τη Χερσόνησο του Ακάμα, από την ελληνική λέξη «δροσερό». Ο παραδοσιακός χαρακτήρας του οικισμού διατηρείται μέσω των πέτρινων σπιτιών με τις σκαλιστές πόρτες και τα παράθυρα, όπως επίσης και τα στενά δαιδαλώδη δρομάκια που προσφέρουν εκπληκτική θέα στην πλαγιά του λόφου και την ακτή. Εκτός από την όμορφη θέα του, το χωριό είναι σημαντικό και από θρησκευτικής άποψης καθώς εκεί βρίσκεται το αρχαίο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Νικοξυλίτη, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα και ξαναχτίστηκε το 1923 μετά την καταστροφή του από πυρκαγιά.

Μέτα το πέρας της ανακαίνισης της πατρικής οικίας του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού στο χωριό Δρούσεια της επαρχίας Πάφου, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 3:30μ.μ.

θα τελεσθούν τα εγκαίνια υπό του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.

Θα ακολουθήσει κέρασμα στο ξενοδοχείο Droushia Heights.