Η Κύπρος υποκλίνεται στην Αγία Ζώνη της Παναγίας

18 Φεβρουαρίου 2024

Η Κύπρος ζει μεγαλειώδεις στιγμές με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές για να προσκυνήσει την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου που έφτασε στη Μεγαλόνησο με Τιμές αρχηγού κράτους.

ΚΥΠΡΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΑΚΗ 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 

Στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική και νοσοκομεία έχουν την ευλογία να υποδέχονται την Αγία Ζώνη.


Από τις 5 Φεβρουαρίου και για ένα μήνα, η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, το σημαντικότερο Ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας (μετά τον Τίμιο Σταυρό)και το μοναδικό από την επίγεια ζωή της Παναγίας, θα συνεχίσει να τίθεται προς προσκύνημα  στην Κύπρο.


Η μαρτυρική Μεγαλόνησος φέτος κλείνει 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και η έλευση της Αγίας Ζώνης αυτή ακριβώς την περίοδο σημαίνει πολλά για τους Κύπριους όπως οι ίδιοι μαρτυρούν όταν φθάνουν να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου .

Την Αγία Ζώνη κομίζει ο καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαδίου γέροντας Εφραίμ με Βατοπαιδινούς Πατέρες και η πρώτη υποδοχή γίνεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου κλήρος και λαός γεμίζουν τις αίθουσες του αεροδρομίου.

 

Οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, Λεμεσού, Ταμασού και Επίσκοποι των περιφερειών υποδέχονται το Ιερό Κειμήλιο. Οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου προμήνυαν το τι επρόκειτο να ακολουθήσει…


Άνδρες της  αστυνομίας  και στρατός συνοδεύουν την Αγία Ζώνη την οποία προστατεύουν  όλο το 24ωρο στην μεταφορά αλλά και στην παραμονή της στους Ιερούς Ναούς.

Διαβάστε εδώ την συνέχεια: www.orthodoxianewsagency.gr